Annonce
Melfar Posten

Frisør vil lave auktion og klippe gratis til fordel for brysterne: - Faktisk havde jeg et år af mit liv, hvor jeg kun gik i lyserødt og havde mottoet 'pink power'

Personalet i Brinck Bentzon Studio vil selvfølgelig have lyserødt tøj på på "Lyserød Lørdag". Man kan også få lyserødt hår, hvis man skulle have lyst til det. I midten Tanja Brinck Bentzon, Anne Birgitte Jørgensen til venstre og Emilie Sørensen til højre. Foto: Mia Harm Madsen
I Brinck Bentzon Studio vil frisør og indehaver Tanja Brinck Bentzon støtte stort op om "Lyserød Lørdag", der er en del af Kræftens Bekæmpelses kampagne "Støt Brysterne". Som frisør har hun mange menneskeskæbner og deres hår mellem hænderne, og det er disse, der har inspireret hende til at støtte kampagnen. Nu søger hun lyserøde ting, der kan bortauktioneres. Desuden er hun ret vild med lyserød.

Middelfart: Hår er mere end hår. Hår er identitet, og hvis det først er væk, har man mistet en del af sin identitet. Sådan oplever frisør Tanja Brinck Bentzon det på de af sine kunder, der er kommet til frisøren for enten at få barberet håret af efter en påbegyndt kemokur eller er begyndt at få hår igen efter endt behandling.

På lørdag den 9. oktober vil frisøren støtte op om den landsdækkende kampagne "Lyserød Lørdag", der er en del af "Støt Brysterne", og som er skabt af Kræftens Bekæmpelse for at øge opmærksomheden på brystkræft.

Allerede fra mandag i uge 40 vil forbipasserende og kunder kunne se, at hele butikken pyntes op i de lyserøde farver, og at personalet ligeledes vil være klædt i lyserødt.

Annonce

- På selve Lyserød Lørdag vil vi have modeller med lyserødt hår gående rundt i gaden og sælge lyserøde balloner, og fra klokken ni til 13 kan man blive klippet uden tidsbestilling, og hele beløbet vil gå ubeskåret til "Støt Brysterne", siger Tanja Brinck Bentzon, der håber, at alle frisørerne i salonen får rigtig travlt den 9. oktober.

Lyserødt på auktion

Dertil kommer en lyserød auktion. Det betyder, at der lige nu samles lyserøde ting ind, der vil blive solgt til højestbydende til auktionen, der starter klokken 13.

- Det er alt muligt lyserødt, vi gerne vil have med. Måske har man lyserøde blomster i haven, eller børnene har lavet noget flot lyserødt. Hele beløbet går også ubeskåret til "Støt Brysterne", forklarer hun.

Der er allerede nogle ting klar til auktionen den 9. oktober. Der skulle gerne komme mange flere ind, og klokken 13 vil de blive bortauktioneret til højestbydende. Tanja Brinck Bentzon efterlyser lyserøde ting, der kan doneres til auktionen. Hele beløbet vil gå ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Foto:; Mia Harm Madsen

På et stort bord i salonen står allerede nogle lyserøde ting. Øreringe, hårprodukter, hårbørster. Men der er plads til meget, meget mere. For sagen her betyder meget for Tanja Brinck Bentzon.

- Jeg har altid været vild med Lyserød Lørdag. Og med lyserødt. Faktisk havde jeg et år af mit liv, hvor jeg kun gik i lyserødt og havde mottoet "pink power", siger hun og griner. Men den dybereliggende årsag findes i hendes arbejde, hvor hun får lov at følge sine kunder i mange faser af deres liv.

- Jeg har flere gange klippet kvinder skaldede, fordi de havde fået kræft og håret snart ville ryge af efter kemokuren, siger frisøren, der også beskriver frisørjobbet som en slags "minipsykolog", for i stolen bliver der udvekslet livserfaringer.

- Jeg kan mærke på de kunder, hvor meget det betyder at have hår. Det er grænseoverskridende at skulle barbere alt håret af, og det er grænseoverskridende at skulle tage tørklædet af, når håret begynder at vokse ud igen. Der er mange, der græder, forklarer frisøren, der kan se, at nyt hår, der kommer efter en kemokur, tér sig som babyhår, der gror uens på hovedet.

Tanja Brinck Bentzon har været frisør siden 2003 og har mødt mange mennesker gennem tiden, der er blevet ramt af kræft. Frisøren oplever, at tabet af håret under en kræftbehandling er hårdt, og at det i nogle tilfælde kan være et tab af identitet. Foto: Mia Harm Madsen

- Hvis man har haft langt hår, så går der flere år, inden man har sit normale udseende tilbage, og de føler ikke, at de er raske, hvis ikke de ligner sig selv fra før. Men jeg prøver at forklare dem, at det kun er dem selv, der tænker sådan, for ingen andre kan se på en smart korthårsfrisure, at man tidligere har haft kræft. Men der er rigtig mange faser i det at blive ramt af en kræftsygdom, siger hun.

Annonce

Bekymrer sig

At have menneskeskæbner mellem hænderne sætter sig også hos frisøren, og derfor går hun ind i Lyserød Lørdag med alt, hvad hun kan.

- Jeg bekymrer mig om mine kunder, og jeg tror, jeg får én ind hver eller hver anden måned, der enten lige har fået beskeden om, at de har kræft, eller at deres behandling er slut, og håret er begyndt at vokse igen. Hvis der går nogle måneder, og jeg ikke har set dem, kan jeg godt tænke på, om de har det godt, eller om de er her endnu, forklarer hun.

- Jeg synes også, at "Støt Brysterne" er en pisse god sag. Alle kender én, der har haft kræft eller er død af det. Hvis jeg kan gøre det, jeg er bedst til, så kan jeg også bidrage med noget, siger hun.

Hvis du vil donere noget lyserødt til auktionen den 9. oktober, skal du blot kigge ind i Brinck Bentzon Studio i Algade 36 med det.

Alle personaler er klar med lyserødt tøj til uge 40, hvor der hele ugen er fokus på kampagnen "Støt Brysterne" og "Lyserød Lørdag". Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Melfar Posten

1340 boliger i hele kommunen: Boligforeningen Lillebælt fejrede fornemt jubilæum på Fjelsted Skovkro

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Navnenyhed: Anna Trolles Skole har fået ny viceskoleleder

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nørre Aaby Open blev en succes: - Det er klart, at vi selv skal på banen, så der bliver 'udvikling' i stedet for 'afvikling'

Melfar Posten

Lokalredaktør: Byens Bedste blev et tilløbsstykke - tak for det

Melfar Posten

Nyansættelse: Kate Kongstad bliver en fast del af Helsam i Middelfart

Melfar Posten

Gæsterne udeblev, og så måtte frisøren improvisere: - Det er noget af det mest pinlige, jeg nogensinde har gjort

Melfar Posten

Spis og lær: Æblets dag på Middelfart Museum

Melfar Posten

Middelfarts Mr. volley runder det skarpe hjørne: Har været en del af sporten nærmest før han blev født

Melfar Posten

Hvaffor' en tallerken? - Børn tages med på tallerkenrejse i efterårsferien

Melfar Posten

Find din indre detektiv frem - tag på historiejagt i efterårsferien

Melfar Posten

To helt forskellige forretninger har besluttet at bo side om side: - Hvad kan det ikke udvikle sig til?

Melfar Posten

Blomsterbonden tror på fremtiden: Har bestilt 45.000 forårsløg hjem

Melfar Posten

Gode råd fra blomsterbonden fra Gelsted: Her er de blomster, du skal så i efteråret

Melfar Posten

Gæsterne til festen: Se alle billederne fra årets fotovæg ved Byens Bedste Middelfart

Melfar Posten

Før kommunalvalget: Dansk Folkeparti og Konservative går sammen i valgforbund

Melfar Posten

Propperne springer for fuld hammer hos fynsk vinkomet: Bygger 2000 kvadratmeter for at tage vin hjem i hele containere

Melfar Posten

Set og hørt til Byens Bedste: Øl-Jørgens cykeljakke, partyalarm og Middelfart-sang fra unge struber

Melfar Posten

Byens Bedste sprudlede af fest og farver: Borgmesteren tog en svingom med tv-kendis

Melfar Posten

Hvem løb med statuetterne til Byens Bedste? Gense showet her

Melfar Posten

Erhvervsfighteren fortsætter: Hjalp bolchekogeri til byen - nu vil han have mere ud af natur-dag

Melfar Posten

Fiskeri, fluebinding og øl: Stefan er en videbegærlig "nørd"

Melfar Posten

Få overblikket her: Hvem hev statuetter med hjem fra Byens Bedste-prisfest

Melfar Posten

Stefan kunne ikke lide øl, men så startede han sit eget bryghus: Nu vil alle have en tår

Annonce