Annonce
Melfar Posten

Fru Hjort har åbnet hobbyforretning: - Jeg kompenserer for de år, jeg ikke kunne være kreativ

Butikken Fru Hjort skulle egentlig være åbnet i efteråret, men det trak ud at sætte det gamle tømrerværksted i stand. Derefter passede det lige med at hun fik kommunens tilladelse til åbne butik, lige da Danmark lukkede ned. Foto: Mille Thomsen
I sidste uge slog den nye hobbyforretning Fru Hjort dørene op ved Båring Strand. Indehaver Gitte Hjort Laursen har haft en lang karriere som kemiingeniør, men nu skal der også være plads til den kreative side af hende.

Asperup/Båring: Karton i alle regnbuens farver, små nissehoveder i træ, klistermærker til alverdens lejligheder og et imponerende udvalg af 3D ark til hjemmelavede kort. Det er hvad, man møder, når man træder ind i Fru Hjort's hobbyforretning.

Forretningen, der ligger på hjørnet mellem Tanggyden og Strandgyden tæt ved Båring Strand, slog dørene op for første gang fredag i sidste uge. Indehaveren af forretningen er 50-årige Gitte Hjort Laursen.


Jeg er nok blevet mere blød med alderen. Jeg har altid været en arbejdshest, og jeg har virkelig knoklet både med overarbejde og lederjobs i mange år. Og i alle de år var der kun tid til at være kreativ, når mine børn havde lyst. Så nu kompenserer jeg for alle de år, hvor jeg ikke kunne være kreativ. Man skal jo dele sol og vind lige.

- Gitte Hjort


I 2015 overtog hun "Helles Hobbyhus" i Aarup, en forretning med tilhørende webshop, da den tidligere ejer gik på pension. Forretningen lå i et villakvarter, og det betød, at kunderne kun måtte komme efter aftale, butikken måtte ikke have faste åbningstider.

- Kundekontakten blev holdt meget nede, og jeg synes, det er sjovt med kundekontakt. Det er det, der giver liv i en forretning. Det er også sjovt at have en webshop, når der tikker ordrer ind, og man går og plukker varerne, men jeg savnede kundekontakten. Jeg ville gerne have en rigtig forretning, fortæller Gitte Hjort Laursen.

Derfor blev huset i Aarup sat til salg, og sammen med sin familie begyndte hun at se sig om efter et nyt sted. Et sted hvor de både kunne bo og have butik. Det fandt de lige udenfor Båring i form af et gammelt tømrerværksted, som de overtog i maj 2020 og siden har sat i stand.

- Vi faldt for den her - ja for os er det jo en perle. Den så vi mange muligheder i, fortæller hun.

Annonce

Halv tekniker halv kreahjerne

Gitte Hjort Laursen kommer oprindeligt fra Sorø på Sjælland men flyttede til Fyn efter gymnasiet, hvor hun skulle læse til kemiingeniør i Odense.

- Jeg har malet, strikket og været kreativ så længe, jeg kan huske, men i gymnasiet skulle jeg gøre op med sig selv, om jeg skulle gå den tekniske eller den kreative vej. Og jeg valgte den tekniske uddannelse. Mine forældre synes vist også, at jeg skulle have en ordentlig eksamen, fortæller hun med et smil.

Siden blev hun hængende på Fyn sammen med sin mand Jan, som hun mødte på kollegiet. De har boet i Aarup i 20 år og tre børn er kommet til. Og i godt 20 år, har hun arbejdet som kemiingeniør.

- Jeg havde ikke haft forretning før, så det var lidt af et sats, da jeg overtog Helles Hobbyhus. Jeg ville have forretningen, men jeg ville helst ikke sige mit job op, for jeg vidste jo ikke, hvordan det ville gå. Jeg tror også, jeg har brug for at bruge den tekniske del af min hjerne, og at udfordre intelligensen på en anden måde, end det kreative kan.

- Folk er blevet meget forvænt med, at deres ordrer på webshops bliver afsendt dagen efter. Derfor var vi nødt til at finde et sted, hvor vi både kunne bo og have butik, så jeg ikke skulle være i butikken hele tiden, fortæller Gitte Hjort Laursen. Foto: Mille Thomsen

Da hun overtog Helles Hobbyhus, valgte hun derfor i første omgang at gå ned i tid. Sidenhen blev hun selvstændig rådgivende konsulent indenfor kvalitet, miljø og arbejdsmiljø ved siden af forretningen. I dag er hun stadig "dobbelt" selvstændig, selvom der i øjeblikket er skruet ned for konsulentarbejdet og op for butikken.

- Jeg er nok blevet mere blød med alderen. Jeg har altid været en arbejdshest, og jeg har virkelig knoklet både med overarbejde og lederjobs i mange år. Og i alle de år var der kun tid til at være kreativ, når mine børn havde lyst. Så nu kompenserer jeg for alle de år, hvor jeg ikke kunne være kreativ. Man skal jo dele sol og vind lige.

Butikken holder åben tre dage om ugen - torsdag, fredag og lørdag, så der både er tid til webshop og konsulentarbejde ved siden af.

Annonce

Klar med hjælp og rådgivning

Særligt for hobbybutikken er dens store afdeling til papirhobby, hvor der blandt andet er over 3000 forskellige varenumre indenfor 3D kort, fordelt i adskillige ringbind. Det er noget, hun har overtaget fra Helles Hobbyhus. Derudover byder på butikken på et basislager af alt, hvad kreative sjæle efterspørger - garn, filt, perler, piberensere, klistermærker, bånd, maling og meget andet.

I butikken sælger hun også diverse kreationer, hun selv har lavet, ligesom der er et lille udvalg af forskelligt danskproduceret interiør og delikatesser tiltænkt turister, der besøger sommerhusområdet.

Tre tiltag på vej i Fru Hjort

1. Gitte Hjort Laursen oplever ofte, at ældre ægtepar kører langt efter butikken, og så er det både hr. og fru, der kommer på besøg. Hun vil derfor lave et lille hyggehjørne i butikken med kaffe på kanden og motormagasiner eller aviser, så manden også kan underholdes, mens fruen kigger i butikken.

2. Når der ikke er kunder eller pakkes ordrer til webshoppen, er Gitte Hjort Laursen selv kreativ og arbejder på at lave forskellige kreative ting, der kan udstilles i butikken til inspiration. I øjeblikket er der en udstilling med konfirmationsinvitationer

3. Hun håber i fremtiden på at få tilladelse af kommunen til at afholde kreative kurser og inspirationsaftener i forretningen.

Selvom det er lidt af et sats at åbne butik uden for byen, har hun indtil videre erfaret, at kunderne godt kan finde vej til butikken.

- Der er ikke så mange fysiske hobbyforretninger længere, og folk kører gerne langt for det. Når man er kreativ vil man gerne se med fingrene, man vil gerne mærke kvaliteten og se farverne i virkeligheden, siger hun.

Gitte Hjort Laursen både strikker, syr, maler, modellerer og laver kort, derfor er hun altid klar med hjælp og rådgivning til kunderne. Lige nu er det især konfirmander, der skal have råd og vejledning til at lave invitationer, bordkort, sangskjulere, og hvad der ellers hører til. Og én ting, kan man være helt sikker på, når man spørger Gitte til råds.

- Jeg siger ikke noget til folk, jeg ikke mener, jeg siger min ærlige mening, slår hun fast.

Annonce

Landet det rigtige sted

Selvom butikken er et sats, var det ikke en svær beslutning at tage for Gitte Hjort Laursen og familien at hive rødderne op og flytte til Båring Strand.

- Vi havde for øje, at butikken ikke er vores levebrød. Vi ville ikke gå fra hus og hjem, hvis det ikke gik. Så på den måde føltes det sikkert. Og så spurgte jeg mig selv, hvad er det værste, der kan ske?

- Jeg har valgt at have nogle produkter, som også går lidt ud over hobbytemaet. Butikken ligger jo i et sommerhusområde, og når jeg selv er på ferie, kan jeg godt lide at se, hvad der er af ting og sager i nærområdet. Så jeg håber, der også kommer nogle turister forbi, siger hun og fortæller, at hun også sørger for at have gør-det-selv-kits til sommerhusfolket, hvis de keder sig på en regnvejrsdag. Foto: Mille Thomsen

Huset i Aarup var ikke så svært at forlade, men det var svært at forlade Aarup, hvor de havde boet i 20 år.

- I sådan et lokalområdet bliver man jo dus med optikeren og isenkræmmeren, det er så hyggeligt og sjovt. Det nærvær savner jeg selvfølgelig fra det gamle sted, men det får man jo igen et nyt sted, siger hun.

Indtil videre er der blevet taget godt imod Gitte Hjort Laursen og familien i lokalområdet, og mange har kigget ind i butikken og hilst velkommen. Der er også et godt nabosammenhold i området, og selvom familien er ny, føler de sig slet ikke som fremmede.

- Det føles rigtig godt at være her. Jeg har en fornemmelse af, at jeg er landet det rigtige sted. Det føles som at være hjemme. Her tror jeg, vi skal bo resten af livet. Eller indtil vores børn sender os på plejehjem, griner hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce