Annonce
Melfar Posten

Fyns Mr. Squash gør comeback i Middelfart

Kim Frederiksen, der var drivkraften bag etableringen af landets største squashcenter i Odense, er flyttet til Middelfart. Nu er han i fuld gang med at etablere Middelfart Squash og drømmer store drømme om at skabe en klub for både drenge, piger og voksne på de to baner i Lillebæltshallerne.
Annonce

Middelfart: Hvis man googler "Kim Frederiksen" og "squash", vælter det ind med artikler fra diverse medier - ikke mindst Fyens Stiftstidende.

Den nu 55-årige idrætsleder stod i mange år som frontmand for den elitesatsning, Odense-klubben OSC bankede op fra midten af 1990'erne og til det nye center stod klar på Sdr. Boulevard i 2008. Undervejs arrangerede klubben EM- og VM-turneringer i byen. Den personlige indsats blev blandt andet belønnet med Nordeas "Gør det muligt"-pris, som blev overrakt direkte på tv ved det årlige sportshow på DR. Året efter opstod der uenigheder med bestyrelsen i OSC, og Kim Frederiksen blev opsagt.

Siden har der været stille om Kim Frederiksen - i hvert fald mediemæssigt.

Men nu er squash-entusiasten tilbage. Kim Frederiksen flyttede for nogle måneder siden til Middelfart, og han skulle ikke bruge mange ture forbi de to squashbaner på Færøvej, før idéen om at skabe en ny klub opstod.

- Vi dannede foreningen Middelfart Squash 12. oktober, hvor det er "World Squash Day". Siden har vi arbejdet med strategi og med mulige planer for, hvordan vi kan gøre klubben levedygtig. Vi har også indledt træning for unge mennesker, der gerne vil dyrke sporten. Nu er vi klar til at optage medlemmer, og vi håber på, at vi kan finde 100 middelfartere, der gerne vil spille squash. Til en begyndelse, i hvert fald.

Kim Frederiksen

55 år

Bor i Middelfart sammen med Lone Thomsen

Far til Mathilde (21), Frederik (13) og Sara (11).

I mange år frontmand for Odense Squash Club, som satsede benhårdt på elite med danske mesterskaber for både mænd og kvinder. Klubben arrangerede også EM- og VM-turneringer i Odense.

Var med til at etablere det nuværende squashcenter på Sdr. Boulevard i Odense. Centeret regnes for landets bedste.

Har arbejdet med event og strategi i flere brancher. Senest i robotindustrien.

Annonce

Arbejde kan være spildt

Sådan siger Kim Frederiksen, der er parat til at lægge ildhu, knowhow og engagement i endnu et squash-projekt. Han har dannet en bestyrelse sammen med sin kæreste Lone Thomsen samt Kim Olsen og Rasmus Krogh. Målet er at holde endnu en generalforsamling i foråret - forhåbentlig med deltagelse af foreningens første medlemmer.

- Jeg tror, der er et stort, uforløst potentiale for squash i hele Trekantområdet og at vi kan få en masse unge mennesker igang, siger Kim Frederiksen, der allerede har talt med skoler og med kommunen samt ikke mindst Lillebælt Sport & Event, der driver banerne ved hallen.

Der er lavet en aftale om en række træningstider frem mod sommerferien, som Middelfart Squash kan råde over. Men alt afhænger af, om den lille bestyrelse kan få hvervet nok medlemmer til at blive levedygtige.

- Arbejdet kan være spildt, hvis der ikke er tilstrækkelig med interesse for squash i området. Men jeg tror på, at det er der. Afgørende for os bliver at få uddannet nogle trænere, så medlemmerne får kvalitet i den undervisning, vi vil tilbyde, siger Kim Frederiksen, der selv kommer til at stå for en del af træningen.

Annonce

Arbejder strategisk

Kim Frederiksen er havnet i Middelfart, fordi han er flyttet sammen med sin kæreste. Arbejdsmæssigt er han i øjeblikket selvstændig. Men som hvad?

- Du får svært ved at putte mig i en kasse. Jeg har arbejdet med strategi og event gennem mange år. Senest i robotbranchen hos Robo-business og Robo-Insight. Men jeg har også været ansat hos Nordfyns Erhverv til at lave Rosenfestival, og inden Fyns Amt blev lukket ned, var jeg ansat i 17 år hos dem. Jeg har prøvet meget, men fælles for det hele er, at jeg arbejder med at se mulighederne - ikke mindst strategisk. Squash har været en del af mit liv hele tiden, og her kan jeg kombinere det strategiske arbejde med event og med glæden i at se ikke mindst børn have det sjovt med en sport, siger han.

Kim Frederiksen er flyttet til Middelfart efter en række år i Morud. Her har han blandt andet været frivillig i fodboldklubben og i hallens bestyrelse.

Men nu har han igen grebet til den ketcher, han holder allermest af. Mr. Squash er tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce