Annonce
Melfar Posten

Galleri Hindhede var kunst uden strittende lillefingre: - Her skulle man kunne grine

Galleri Hindhede er pr. 1. marts lukket på den tidligere adresse på Brovejen. Kirsten Hindhede og Tage Olsen har selv bygget det store, synlige galleri, og hunden Viggo har været med hele vejen. Især hunden er af gæsterne kendt som en rigtig hygge-hund, der har leget med børnene, mens forældrene har fået ro til at kigge på kunst. Foto: Mia Harm Madsen
Galleri Hindhede har slukket og lukket efter et årti på Brovejen. Den figurative og skøre kunst fik lov at leve her, og det får den stadig lov til, når galleriparret finder et nyt, men mindre sted at åbne galleri igen.

Middelfart: De sidste keramik-figurer er pakket sammen. Malerierne pillet ned fra væggen. Kun ét af de helt store værker hænger stadig på væggen og venter på, at kunstneren kommer og henter det. Efter 10 år på Brovejen og på Fyns yderste tip, er Galleri Hindhede lukket. Nok ikke for bestandig, men parret Tage Olsen og Kirsten Hindhede valgte for fire år siden at sætte bygningen, som de selv har opført, til salg.

I erkendelse af, at den kunne tage lang tid at sælge, valgte de at tage forskud på fremtiden for at være sikre på, at de ikke kom til at stå med et stort galleri, når alderdommen ville komme og banke på.

Det er ikke der, de er endnu, og derfor vil Galleri Hindhede også fortsætte i en eller anden form. Hvilken ved parret ikke endnu, for det afhænger helt af hvilket lokale, de kan finde i byen.

- Hvis vi havde lejet bygningerne, var vi ikke stoppet nu, men det er en svær bygning at sælge. Det har taget fire år, og hvis der gik fire år mere, så havde det været for længe. Der har været mange for at kigge, men først nu kom en køber. Folk har troet, at der fulgte et galleri med, siger Kirsten Hindhede.

Det har taget tid at pakke alt ned. Mange kunstnere har hentet deres ting. Det betyder dog ikke, at dette er enden for Galleri Hindhede. Galleriparret leder nemlig efter egnede, bynære lokaler, hvor Kirsten Hindhede kan arbejde videre med sin egen keramik. Foto: Mia Harm Madsen

Men galleriet følger ikke med. Det følger med Kirsten Hindhede og Tage Olsen.

De værker, der ikke blev solgt op til lukningen, er blevet hentet af kunstnerne, og det er i virkeligheden den værste del for parret: At de skal sige farvel til de kunstnere, der igennem mange år har leveret kunst til Galleri Hindhede.

- Det er svært at sige farvel, for kommer vi mon til at se dem igen? Det gør ondt, siger Kirsten Hindhede om de relationer, der er blevet bygget op igennem flere år.

Annonce

Ingen strittende lillefingre

Da parret opførte galleriet, var det med en tanke om, at der her skulle kunne hentes kunst, som man ikke fandt alle andre steder.

- Tanken var, at vi skulle vise kunstens bredde i malerier og kunsthåndværk. Malerierne skulle være fortrinsvis fra kunstnere uden for Danmark, og så skulle kunderne komme her og få en anderledes oplevelse. Det, synes vi, er lykkedes ret godt, siger Kirsten Hindhede.

Parret var enige om at satse på figurative malerier, og at de skulle have en meget høj kvalitet og standard. Og så skulle der være noget at grine af.

-Vi kunne lide, når vi fandt nogle kunstnere, der lavede noget humoristisk. Det skulle ikke være kunst, hvor man strittede med lillefingeren, her skulle man kunne grine, siger Kirsten Hindhede.

De sidste opgaver skulle løses, inden parret kunne pakke helt ned. En ny ejer står klar til at overtage bygningen. Foto: Mia Harm Madsen

At satse på det humoristiske og figurative gjorde, at Galleri Hindhede skilte sig ud fra andre gallerier.

-Mange gallerier har abstrakte malerier, og vi kunne nok have solgt flere malerier, hvis vi også havde haft abstrakt kunst, men det er en anden slags kunder. Vi valgte det figurative, fordi vi ville være tro over for det, vi ønskede, og så var økonomien heller ikke det, der stod øverst på listen. Vi kunne have valgt om, hvis det var det, vi ønskede, men det var det her, vi ville, slår hun fast.

Annonce

Leder efter nye lokaler

Nu slutter en æra på Brovejen. Men en ny begynder måske et andet sted. Parret leder lige nu efter et andet lokale, hvor Kirsten Hindhede kan lave sin egen keramik. Der må også gerne være plads til en glaspuster og noget bronzearbejde.

- Når vi finder et godt lokale, så fortsætter vi, til vi ikke gider mere. På en måde er det bare at skifte bygning, siger Kirsten Hindhede.

Sådan så det ud i 2010, hvor bygningen blev opført. Her er hunden Viggo selvfølgelig også med. Han tager naturligvis med videre til de nye lokaler, når parret finder nogle, der er egnede.  Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

7. klasser laver rollespil

Melfar Posten

En kat på et æg, en stork og en blomsterbonde

Annonce