Annonce
Melfar Posten

Garvet instruktør om årets revy: … Og så var der dengang Visit Fyn kappede Fjelsted Harndrup af kortet

Instruktør Ida Skytte Jakobsen fortæller, at det er hendes fornemmeste opgave at sørge for, at de frivillige både kommer og går glade fra en revy-øvning. Fra venstre:Lykke Schaldemose, Frederik Sørensen, Poul Erik Brandt, Ida Skytte Jakobsen og John Henry Hansen.
Det hænder, at der falder guld direkte ned i revyforfatternes hatte.
Annonce

Fjelsted/Harndrup: Hvert år tager forfatterne bag Fjelsted-Harndrup Revyen afsæt i det seneste års begivenheder i området, og af og til er historierne så langt ude, at det kan være svært at tro på, at det ikke er noget, forfatterne selv har fundet på. Sådan en historie er med i årets revy.

Instruktør Ida Skytte Jakobsen er ikke villig til at løfte ret meget af sløret for indholdet, men hun vil dog godt fortælle om en af de utrolige historier, revyholdet har spundet guld på i år.

- Visit Fyn lavede et turistkort, hvor de kappede den yderste del af kommunen af. Ellers kunne der ikke blive plads til Fredericia. Og som om det ikke var nok, så ringede de bagefter til dem, der har Børges Fiskesø (Ib Jensen og Bente Dreyer Mortensen, red.) og spurgte, om ikke de ville købe en annonce. Det ville de sjovt nok ikke, for de var ikke engang med på kortet.

Annonce

Vigtigt at mødes på tværs - helt lokalt

Ida Skytte Jakobsen har været med i revyen i knap 25 år - de seneste 11 års tid som instruktør. For hende fylder revyen en del - især når januar kommer og premieren nærmer sig. Og hun glæder sig over, at også områdets unge har lyst til at bruge tid på at få den til at spille optimalt.

- Hvis vi kun var folk over 60 år, ville vi ikke få den samme bredde i vores numre. Det, at de er med, når vi øver, og diskuterer og snakker om numrene, er et væsentligt bidrag. Det giver noget til indholdet, og det giver en mangfoldighed i al almindelighed, forklarer hun.

Fjelsted-Harndrup Revyen har mere end 30 år på bagen, og ifølge instruktør Ida Skytte Jakobsen, har den lokale revy det godt. Der er ikke problemer med at skaffe frivillige nok, og der er tradition for, at der næsten altid er unge med.

- Vi har efterhånden lavet revyen, så man kan forstå den, selv om man ikke er lokal - men den er stadig lavet om det lokale liv. Vi laver ofte noget om brugsen (Dagli'Brugsen i Harndrup, red.). Alle kan se sig selv omme i brugsen, så når man ser revyen, giver det en fornemmelse - lidt som når man er stolt af det lokale håndboldhold, forklarer Ida Skytte Jakobsen og forklarer, hvorfor revyen fortsat har sin berettigelse her mere end 30 år efter sin etablering:

- Jeg tror, det er vigtigt at mødes på tværs lokalt og lave noget sammen. Jeg kalder dem i revyen for mine vintervenner. Vi er vidt forskellige og mødes mest om vinteren, når vi laver revy. Jeg tror, at når der er uformelle grupper lokalt, så smitter det af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce