Annonce
Melfar Posten

Genbrugsstation sløjfer 'småt brændbart' fra mandag: - Det er ikke en løftet pegefinger men ment som hjælp

Affaldsanalyser har vist, at minimum 40 procent af det, der ligger i dagens 'småt brændbart' er genanvendeligt. Foto: Søren Gylling
Genbrugsstationen i Middelfart bliver mandag den første til at droppe 'småt brændbart'. Og der vil være assistance på stedet.

Middelfart: Fra mandag 6. september er det på Middelfart Genbrugsstation slut med at smide rodeposen med forskelligt affald i 'småt brændbart'.

Her er genbrugsstationen nemlig den første i kommunen til at lægge kategorien i graven. Der vil dog være materialer, der endnu ikke er genanvendelsesmuligheder for, og derfor vil der være en container til ’rest efter sortering'. Den nye container er forbeholdt affald, der ikke kan sorteres til genanvendelse. For eksempel brugt tekstil, snavset pap eller fugtskadede materialer.

Affald og Genbrug i Middelfart har valgt at gøre overgangen så gelinde for borgerne som muligt ved at have hjælpen klar på stedet. Det fortæller projektleder Karin Storkholm. Ved containeren vil der stå et sorteringsbord med kasser med piktogrammer, hvor man lige kan dobbelttjekke, om ens affald ikke rent faktisk skal i en anden container. Og der vil også være en medarbejder klar til at vejlede.

Annonce

Affaldsanalyser har vist, at minimum 40 procent af det, der ligger i dagens 'småt brændbart' er genanvendeligt. Set i forhold til, hvad vi har fået ind samlet set i 2020, vil det være 544 tons, der kan genanvendes i stedet for bare at blive forbrændt.

Karin Storkholm, projektleder

Det gør man i erkendelse af, at det kan være udfordrende at blive fortrolig med, hvilke småting i sit affald der er egnet til genanvendelse. Ligesom det vil fungere som en god påmindelse om, at man skal huske at sortere.

- Det er ikke en løftet pegefinger. Det er ment som en hjælp. Det er helt klart den måde, vi ønsker at tilgå det på. Det skal føles som en god oplevelse, siger hun.

Kan genanvende mere

1. oktober 2020 startede den nye affaldsordning op i Middelfart Kommune. I løbet af ordningens første halve år blev mængden af ikke-sorteret affald næsten halveret.

På trods af det, er affaldssorteringen stadig en vigtig opgave, da der er CO2-gevinst i at genanvende mest muligt. Og her er kategorien 'småt brændbart' et godt sted at sætte ind, forklarer Karin Storkholm.

- Affaldsanalyser har vist, at minimum 40 procent af det, der ligger i dagens 'småt brændbart' er genanvendeligt. Set i forhold til, hvad vi har fået ind samlet set i 2020, vil det være 544 tons, der kan genanvendes i stedet for bare at blive forbrændt, siger projektlederen.

På genbrugsstationen i Middelfart vil det fra mandag være slut med en container til 'småt brændbart'. Arkivfoto: Søren Gylling

Fra mandag vil der også som noget nyt komme lås på deponi-containeren. Så man her skal forbi en medarbejder for at sikre, at ens deponi-affald ikke kan ryge i en anden container til genanvendelse. Derudover er der i juli kommet containere til makulering, nye sorteringer af træ samt til mad- og drikkekartoner.

Nu vil den nye kategori være indført på genbrugsstationen i Middelfart i fire til seks uger. Man vil løbende evaluere, hvordan indsatsen går, og om det er nødvendigt med yderligere vejledning til borgerne.

Herefter rulles det ud på skift på de andre genbrugspladser i kommunen. Forventningen er, at den sidste genbrugsplads er kommet i gang i januar 2022.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Betina fandt både en død sæl og et dødt marsvin inden for 100 meter: Derfor fjerner kommunen ikke altid døde dyr på stranden

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Sparekassen hylder klimaiværksættere: Fynske piger får kvart million til udvikling af bæredygtigt hygiejnebind

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra Bib sylter og konserverer på glas og flasker

Melfar Posten

Foredrag om støtteprojekt til skole i Gambia

Melfar Posten

Foredrag om det danske møbelboom

Melfar Posten

Kring løb med prisen for Byens Bedste Specialbutik: Det har styrket sammenholdet i butikken

Melfar Posten

Trafikchef kommer til borgermøde i Brenderup: Skal diskutere uheldsramt vejkryds med de lokale

Melfar Posten

Byens Bedste Middelfart 2021: Stem, stem, stem

Melfar Posten

Her har både boet stenaldermennesker og vikinger: Nu mangler arkæologerne en brik i puslespillet

Melfar Posten

Lokalredaktør: Husk at afgive din stemme ved Byens Bedste Middelfart 2021

Melfar Posten

Genbrugsbutik slog rekord i stor stil: Tjente styrtende med penge i juli

Melfar Posten

Nu er den gal igen: Flere biler har fået en på siden

Melfar Posten

Vendte om på motorvejen for at redde panisk marsvinunge: - Den havde ligget og pebet og prustet i et døgn

Melfar Posten

Historiefortællinger på Hindsgavl: Guidet tur i slotsparken

Melfar Posten

Lørdagsmatiné med Lunau & Sund

Melfar Posten

Kom til DM i drejning på Clay

Melfar Posten

Pottemagere ved Kvickly

Melfar Posten

Få overblikket: Her er alle de nominerede til Byens Bedste Middelfart 2021

Melfar Posten

Strikkecafé og stolegymnastik

Melfar Posten

Læserne afgør konkurrencen: Her kan du stemme på dine yndlingssteder til Byens Bedste Middelfart 2021

Melfar Posten

Fælles fyraftenssang på KulturØen

Melfar Posten

Undskyld: Redaktionen laver brøler i artikel om lagersalg ved populært bryggeri

Melfar Posten

Se video: Her bliver de nominerede til Byens Bedste Middelfart 2021 offentliggjort

Annonce