Annonce
Melfar Posten

Glædelig november

November kan også noget. Tip fra Bib guider dig her i ægte efterårshygge.
Annonce

”Mørk er november og løvfaldet slut” skrev Thorkild Bjørnvig i 1959. Og det passer naturligvis, at november er én af de mørke måneder, men mørket er der nu også meget godt at sige om. Det lægger nemlig op til hyggelige indendørsaktiviteter, køkken-eksperimenter og en stille efterårsro, som hverken september eller oktober kan matche. November er måneden før julemåneden, og har, hvis man giver den lov, sin helt egen hyggelige stemning. Tip fra Bib lægger denne gang et godt ord ind for november med gode bud på november-hyggerier.

Annonce

’Efterårsmad der rusker og rykker’

Makkerparret Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal har begået en bogserie på fire bøger, der hver matcher en årstid. Her i efterårs-bogen finder du et væld af indbydende opskrifter på mad og drikke, som gør brug af de råvarer, der netop er i sæson på denne årstid. Du kan bl.a. se, hvordan du fremstiller æblesaft med mynte eller rødbedesaft med ingefær, hvordan du bager en efterårspizza med karl johan-svamp og lufttørret skinke, og hvordan du kan få duften af nybagt krydderkage med æbler, nødder og rosiner til at brede sig.

Efteråret lægger også op til slowfood, der, som navnet antyder, er det modsatte af fastfood. Slowfood er mad, det tager tid at tilberede, men hvor tiden lønner sig i form af smagen. Du finder gode slowfood-opskrifter på fx slowroasted kylling med æbler, braiseret gris med bulgur, granatæble, nødder og krydderurter samt lammebov med hvidløg, salvie og rodfrugter i bogen her. Foruden de mange opskrifter er der også små, nemme forslag til kreative sysler, som fx smukke bordkort, der kan bruges, når du inviterer gæster til et rart efterårstraktement eller en smuk og nem krans af efterårsblade samlet på en skovtur.
Bogen er udstyret med lækre billeder, man bliver helt efterårs-varm af at kigge på.

Annonce

’Et eventyrligt efterår i Mumleby’ af Elvira Fragola

Ligesom med ’Efterårsmad der rusker og rykker’ er også ’Et eventyrligt efterår i Mumleby’ en del af en årstids-serie. Elvira Fragola har både skrevet ’En vidunderlig vinter i Mumleby’, ’Et fantastisk forår i Mumleby’ og ’En sødmefuld sommer i Mumleby’ foruden denne, der naturligvis handler om efteråret.
Serien om Mumleby, der kan sammenlignes lidt med Astrid Lindgrens ’Alle vi børn i Bulderby’, er gode oplæsningsbøger for børn. Her hører vi om børnene Vera, Astrid, Anker og Marvin, der finder på en masse hyggelige og sjove ting, og foruden at vi får historierne om de fire venner og deres familier, er der også forslag til efterårsaktiviteter inde og ude samt opskrifter på de sager, børnene og deres voksne laver. Her kan du fx finde anvisninger på, hvordan du laver ’Gamle Grus skrumpehoveder’ (ud af æbler dog), en fin-dame-halskæde af rønnebær og et alfebo. Der er også lækre og hyggelige opskrifter på småkagerne ’Bagerballadens sol, måne og stjerne-kager’, Theodors brombærgrød, Solveigs pandekager og Mumlebybørnenes syltetøj af havtorn.
Rigtig glædelig november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce