Annonce
Melfar Posten

Glædelig Valentinsdag

Tip fra bib guider i anledning af Valentinsdag dig i retning af bøger med kærlighed. Foto: Maria Guldager Rasmussen
Annonce

Tip fra Bib: Man skal aldrig lade en chance for at hylde kærligheden gå fra sig, og selvom nogen synes, at Valentinsdag er et frygteligt kommercielt foretagende, bør man minde sig selv om, at det er, hvad man gør det til. I år er der dog ekstra god grund til at købe noget til dem, man holder af, så vi ved fælles hjælp og i kærlighedens navn kan holde hjulene i gang, som det vist hedder.

Tip fra Bib blander sig ikke i, om du køber blomster, vin eller chokolade, eller om du hellere vil vise din kærlighed på anden vis. F. eks. ved at opfordre din udkårne til at læse om eller lytte til noget, der handler om kærlighed. Hvis det sidste er tilfældet, er her tre gode bud på bøger, der på hver sin måde tager kærligheden under… ja, kærlig behandling: En digtsamling, en fagbog og en litterær klassiker.

Annonce

Kærestesorg af Kristen Bjørnkjær

Kærligheden er en hård branche hold dig væk eller tag hvad der kommer. Sådan lyder et af digtene i Kristen Bjørnkjærs populære digtsamling ’Kærestesorg’, som udkom i 1976. Kigger man på bogens omslag leder det umærkeligt tankerne hen på en poesibog af ældre dato, og man fristes måske derved til at tro, at digtene har karakter af ufarlige poesivers, men det er ikke tilfældet. Bjørnkjær stiller tværtimod skarpt på mandens problemer i kærligheden og i parforholdet, og han gør det i et sprog, hvor alle – også dem, der ellers ikke læser digte – kan være med. Det er ikke uden grund, at denne digtsamling udkom i mange oplag og gjorde Bjørnkjær til et kendt navn i 70'erne. Men der er stadig al mulig god grund til at læse disse digte den dag i dag.

Findes på eReolen som ebog

Annonce

En lille bog om kærligheden af Søren Gosvig Olesen

Kærligheden har mange ansigter, og i et ydmygt forsøg på at skildre forskellige sider af kærligheden, præsenterer filosof Søren Gosvig Olesen i denne fine bog tre typer kærlighed: Næstekærligheden, kærligheden forstået som elskov og kærligheden som venskab. Hver af de tre slags kærlighed er beskrevet og udfoldet, så man tydeligt bliver klar over, at kærlighed måske er meget mere – og rettet mod mange flere – end man gik rundt og troede. Ikke desto mindre hævder filosoffen, at kærlighed faktisk er en sjælden størrelse. Hvordan hænger det nu sammen? Det kan du blive meget klogere på i denne tilgængelige fagbog om måske verdens største emne: Kærligheden.

Findes på eReolen som lydbog

Annonce

Stormfulde højder af Emily Brontë

Dette er én af verdenslitteraturens største (og ulykkeligste) kærlighedsromaner. Den engelske forfatterinde Emily Brontë skrev ’Stormfulde højder’ i 1847, men selvom romanen dermed har mange år på bagen, er den stadig en enestående, spændende og gribende roman om kærlighed og hævn og en lille smule spøgeri på landet i Yorkshire i 1800-tallet.

Heathcliff er hittebarn og vokser op hos en plejefamilie, der ikke behandler ham godt. Han og plejesøsteren Cathrine kommer dog til at elske hinanden, men deres kærlighed bliver først for sent en realitet. Og så vil Heathcliff knække den mand, der giftede sig med Cathrine. Findes på eReolen som både ebog og lydbog

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce