Annonce
Melfar Posten

Har du også undret dig over lys på Kulturøen under nedlukning? Her er forklaringen

Der har været folk på arbejde på Kulturøen, selvom bygningen har været lukket for offentligheden i flere uger. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
En læser har undret sig over, at der har været lys tændt på Kulturøen under juledagene, hvor stedet har været lukket for offentligheden.
Annonce

Middelfart: 11. december lukkede Middelfart Kommune delvist ned, og det betød blandt meget andet, at kulturinstitutioner som Kulturøen i Middelfart skulle lukkes for offentligheden.

Derfor har det undret en af avisens læsere, Niels Ole Frederiksen, at der ifølge ham har været fuldt blus på lysene i bygningen i juledagene - særligt når kommunen ønsker at være grøn.

Det har biblioteksleder Charlotte Pedersen en forklaring på. For selvom offentligheden har været forment adgang bag glaspartierne på havnefronten, har der stadig været enkelte på arbejde, fortæller hun.

- Når nu vi har lukket, bruger biografen blandt andet noget af den ledige arbejdstid på at få gjort rent i området og at få tjekket op på teknikrummet. Og selvom vi ikke må have åbent for publikum, er biblioteket nødt til at prøve at hjælpe studerende og forskere med deres informationsbehov alligevel, siger bibliotekslederen.


Det er absolut ikke meningen, at vi skal have lys på mere end højst nødvendigt.

Charlotte Pedersen, biblioteksleder


Charlotte Pedersen fortæller, at de fleste medarbejdere arbejder hjemmefra, men at det er nødvendigt at møde nogle ind fysisk en gang imellem - blandt andet for at tage imod bogleverancer - samtidig med at biblioteket altså stadig er forpligtet til at hjælpe eksempelvis studerende, der sidder med større opgaver.

Annonce

Udfordringer med nattelys

Har man derimod observeret fuld belysning på Kulturøen i nattetimerne, har det ikke været meningen, forklarer Charlotte Pedersen. Men der har ifølge hende været lidt udfordringer med det automatiske tænd og sluk-system.

- Tilsyneladende på grund af at vi lukker ned og går på standby, så har den der timer ikke helt fulgt den anvisning, som vores ejendomsservicetekniker har indstillet, så han har været nødt til at tage ned og skrue på den et par gange, siger hun.

- Det er absolut ikke meningen, at vi skal have lys på mere end højst nødvendigt, siger Charlotte Pedersen og fortæller, at hun er glad for, at borgerne er opmærksomme på, om alt er, som det skal være.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce