Annonce
Udgravningsleder og museumsinspektør Bente Bech er her  i gang med opmåling af en brønd, der ændrer sin form undervejs i udgravningen. Foto: Martin Ø. Hansen, Odense Bys Museer.
Melfar Posten

Her har både boet stenaldermennesker og vikinger: Nu mangler arkæologerne en brik i puslespillet

Fortiden kigger frem fra de marker, der snart udstykkes til nyt boligområde i Skrillinge. Arkæologer kan trække tråde til fund i Svenstrup, og nu mangler man at finde de mellemliggende generationer fra ældre jernalder til vikingetiden. En periode på omkring 800 år.
Annonce
  • Udgravningsleder og museumsinspektør Bente Bech er her  i gang med opmåling af en brønd, der ændrer sin form undervejs i udgravningen. Foto: Martin Ø. Hansen, Odense Bys Museer.
  • Arkæolog Martin Ø. Hansen fandt en fibel i jorden, som blev afsøgt med detektor. Fiblen tegner et billede af, at det har været et rigt samfund, der har holdt til i Skrillinge. Den blev fundet i en lavning, og det kunne tyde på, at vedkommende, der har båret den, har tabt den, mens man måske har været ude for at holde øje med sit kvæg. Den kan også være blevet ofret til guderne i lavningen, der måske har udgjort et vandhul på det tidspunkt. Fiblen har været en dragtnål, der har haft til formål at holde en kappe eller et sjal på plads, og man ved, fra tidligere fund, at nåle som denne hører til i tiden 100 til 200 år efter Kristi Fødsel. Dette stemmer helt overens med fundene af stolpehuller efter huse, der også er dateret til samme tidsrum.Foto. Bente Bech, Odense Bys Museer.
  • Arkæologer arbejder under de forhold, vejret giver dem. Det kan foregå i både bagende sol og øsende regn. Her er Arkæologerne Kirsten Prangsgaard og Jørgen H. J. Fenger i gang med udgravning og dokumentation af hver et hus. Foto: Bente Bech, Odense Bys Museer.
  • Det kræver et vist overblik at kunne skelne jordtyperne fra hinanden, så man er sikker på at få registreret alle fund korrekt. Jorden ser nemlig forskellig ud alt efter hvornår, et fund kan dateres til. Jo ældre et fund, jo sværere er det at se i jordlaget. Her er arkæolog Kirsten Prangsgaard i gang med at registrerer diverse anlæg. I baggrunden ses en snittet brønd. Foto: Bente Bech, Odense Bys Museer
Melfar Posten

Udforsk vandhullerne i Ejby Mose

Annonce
Melfar Posten

Apotek tester hørelsen gratis

Annonce
Melfar Posten

Erik kunne fejre 60 års jubilæum: Blev hentet i limousine og fejret af kollegaer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Første synlige byggesten i nyt museum blev indviet

Melfar Posten

Foredrag med Jesper Wung-Sung

Melfar Posten

Tangokoncert og milonga på Kulturøen

Melfar Posten

Den grønne klumme: Ø2 i ny rolle på Klimafolkemødet

Melfar Posten

Fælles koncert med Choir Please og vokalgruppen X-tetten

Melfar Posten

Jørgen fandt pludselig ud af, at han var beslægtet med sin genbo gennem 15 år - og med dronningen

Melfar Posten

29 unge skaber gratis festival helt fra bunden

Melfar Posten

Afdelingsdirektør fylder rundt: - Jeg sætter en ære i, at hver dag skal være en god arbejdsdag

Melfar Posten

Tre kvinder køber deres arbejdsplads gennem sammenlagt 45 år - men de første banker sagde nej

Melfar Posten

Allan rakte hånden ud og fik enorm respons: Så er der dømt herretur med plejehjemmet – Virkelig dejligt

Annonce