Annonce
Melfar Posten

Her må hundene ikke komme med: Se årets bedste badestrande omkring Middelfart

Strib Nordstrand er blevet opgraderet som den sidste af Middelfart Kommunes Blå Flag-strande. Foto: Peter Leth-Larsen

Nordvestfyn: Selvom majvejret i år er en skuffende omgang, er det ikke sent at begynde at tænke på, hvor på Nordvestfyn man vil hoppe i bølgen blå i de kommende og forhåbentlig mere lune måneder.

I hvert fald har Friluftsrådet nu fået uddelt dette års Blå Flag, som gives til de ypperste badestrande i landet. Her garanteres der rent badevand og gode faciliteter, og så fører flagene  nogle regler med sig, som man skal være opmærksom på.

Ligesom i 2020 er de bedste strande på Nordvestfyn i år Føns Strand, stranden ved Middelfart Marina, Strib Nordstrand, Vejlby Fed Strand og Båring Strand.

Annonce

Samtidig har Sønder Aaby Strand ligesom sidste år fået Friluftsrådets kvalitetsstempel "Badepunkt", som dækker over, at vandkvaliteten og sikkerheden er i top, men at der ikke er de samme faciliteter som ved Blå Flag-strandene.

Rent vand

Strib Nordstrand havnede i øvrigt sidste år på en flot 11. plads på top-25-listen over det reneste badevand i Danmark.

Det Blå Flag angiver foruden det lækre badevand, at der er livrednings- og førstehjælpsudstyr - og muligvis en livredder - til stede. Der vil også være toiletter, informationstavler og naturoplevelser at give sig i kast med.

Men for at sikre kvaliteten på strandene gælder der ligeledes en række regler. Først og fremmest er hunde eller husdyr ikke tilladte på strandene, medmindre der er tale om førerhunde eller andre hunde på arbejde.

Nogle kommuner skaber andre muligheder ved for eksempel at etablere hundestrande.

Ridning er heller ikke tilladt mellem 1. juni og 15. september på Blå Flag-strandene.

Derudover skal tang fjernes, hvis den er i vejen for adgangen til vandet eller lugter, og kommunen skal overvåge algeopblomstringen. Man mister flaget, hvis der forekommer giftige alger, eller algerne gør vandet ulækkert at bade i.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Bøder er ikke den eneste grund til at sænke farten på vandet: Marsvin kan blive forstyrret af motorstøj 500 meter væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Den store dag blev udskudt tre gange: Efter over et års forsinkelse blev Valdemar konfirmeret som den sidste fra sin klasse

Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce