Annonce
Melfar Posten

Historier om Genforeningen, krigen og det lokale liv: Lokalhistorisk årbog blev præsenteret i Middelfartsalen

Den lokalhistoriske årbog er nu udgivet, og den blev præsenteret officielt ved et arrangement i Middelfartsalen fredag formiddag. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Grundet corona var årets præsentation af årbogen Vends20 rykket til Kulturøen. Og der har været en overflod af indsendte artikler til årets udgave.
Annonce

Middelfart: Det var med mundbind og meterdistance mellem stolene, at Vends Herreds Udgiverselskab fredag formiddag kunne præsentere årbogen Vends20 for en mindre forsamling.

Coronasituationen havde afholdt seancen fra at foregå på Middelfart Museum og var derfor rykket til Middelfartsalen, hvor restriktionerne kunne overholdes.

Selvom coronaen havde drillet, var det ikke gået ud over antallet af indkomne artikler til dette års årbog, der traditionen tro byder på lokalhistoriske artikler.

- Coronaen har ikke hindret vores forfattere i arbejdet. Snarere tværtimod, sagde formand for Vends Herreds Udgiverselskab Hans Jensen i sin tale til præsentationen.

- Vi har igen i år haft flere artikler inde til vurdering, end vi har plads til i årbogen. Og det er jo en lykkelig situation for os, der skal vælge ud, lød det fra formanden.

Annonce

Bred vifte at historier

Årets årbog byder på otte lokalhistoriske artikler. De spænder bredt og bærer præg af, at det i år er 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark og 75-året for befrielsen fra den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig.


Coronaen har ikke hindret vores forfattere i arbejdet. Snarere tværtimod.

Hans Jensen, formand


Således omhandler de to første artikler to forskellige vinkler på Genforeningen. Den første belyser, hvordan den politiske afgørelse så ud fra Middelfart - den anden, hvordan genforeningsfester blev afviklet på Vestfyn.

Derudover er der blevet plads til artikler om blandt andet MH Stålmøblers succes og modstandsmanden Frede Jørgensen fra Klintholm. Alt sammen redigeret og sat op med gamle fotografier.

Efter taler fra formand for Vends Herreds Udgiverselskab og borgmesteren præsenterede forfatterne deres artikler for publikum. Her er det Ole Fevejle Leegard, der har skrevet om Genforeningen. Foto: Jonathan Møller Nielsen

De lokalhistorisk interesserede kan altså fortsat vide sig sikker på, at fortællingerne ikke går i glemmebogen.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S), der også holdt en tale til præsentationen, takkede udgiverne og forfatterne for deres arbejde med at holde liv i lokalhistorien.

Han pointerede blandt andet vigtigheden af at få formidlet den lokale historie videre til de børn, der vokser op i Middelfart Kommune.

- Jeres arbejde med at sikre arkivmateriale om vores lokalhistorie spiller netop en væsentlig rolle, når børn og unge skal lære deres rødder at kende, og det giver dem et stærkere fundament at stå på i verden, sagde borgmesteren fra talerstolen, hvorefter artikelforfatterne på skift gik op og præsenterede deres fortælling for de fremmødte.

Årbogen kan købes fra fredag 6. november og koster 135 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce