Annonce
Melfar Posten

Hvorfor skal vi dyrke yoga?

Maria Nielsen er yoga-instruktør og guider dig til øveler, der gavner dine skuldre. De næste mange uger vil du kunne finde hende i Melfar Posten, hvor hun viser dig nye yoga-øvelser til at styrke forskellige dele af kroppen. Foto: Pia Ry
Annonce

Sagt med et glimt i øjet kan yoga ved første øjekast ligne, at kroppen binder knude på sig selv og fremstå både svært og uoverkommeligt. Alligevel vælger flere og flere at dyrke den gamle indiske disciplin, fordi den gør noget godt for vores krop og kan medvirke til at sænke stressniveauet.

De fleste starter med de fysiske øvelser (asanas) og undlader ”alt det andet”. Men yoga er meget mere end det. Det er en filosofi, hvis rødder går ca. 5000 år tilbage, og i den finder vi elementer, som er mindst lige så relevante i dag som dengang, de blev til. Yogafilosofien omhandler bl.a. den måde vi forstår og behandler os selv og vores omverden samt læren om meditation, vores åndedræt, livsenergi, mm.

Derfor kan yogafilosofien i 2019 være et redskab for det moderne menneske til at navigere i en tilværelse, hvor vi er mere stressede end nogensinde før – måske fordi vi hele tiden skal præstere og være effektive. For i yoga skal vi ikke præstere. Det skal ikke se flot ud og der findes ingen adgangskrav. Netop derfor bliver det et frirum hvor vi kan udvikle os fysisk og mentalt.

Så tilbage til spørgsmålet om, hvorfor vi skal dyrke yoga: Først og fremmest fordi vi i yoga finder værktøjer til at opnå en fysisk og en mental sundhed. Begge dele lige vigtige, for uden den ene har den anden svære vilkår. Og så skal vi gøre det af nøjagtig samme årsag som vi får lavet tandeftersyn eller kører bilen til service. Fordi vi ønsker at kroppen skal holde hele livet uden at få skader, eller løbe tør for de ressourcer vi har brug for til, at leve et liv i balance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce