Annonce
Melfar Posten

Hyllehøjskolen finder skoleleder fra egne række: Store ambitioner med børnene i centrum

Tanja Kristensen har været viceskoleleder på Hyllehøjskolen siden 2019. Den 1. marts tiltrådte hun som skoleleder. Foto: Privatfoto
Den 1. marts tiltrådte nuværende viceskoleleder Tanja Kristensen som skoleleder på Hyllehøjskolen. Med hende bringer hun blandt andet visionen om at få skolen certificeret som en af UNICEFs rettighedsskoler.

Middelfart: Fra den 1. marts har Hyllehøjskolen fået ny skoleleder fundet fra skolens egne rækker. I højsædet kommer nemlig Tanja Kristensen, der siden 2019 har været viceskoleleder på skolen. Med det får både elever, forældre og medarbejdere et kendt ansigt i toppen, og Tanja Kristensen glæder sig til at fortsætte sit arbejde som skoleleder.

- Først og fremmest er jeg meget stolt og ydmyg over for den opgave, der venter mig. Hyllehøjskolen er mangfoldighedens skole, som hver dag inspirerer og motiverer børn og voksne. Jeg glæder mig utrolig meget til at fortsætte det berigende samarbejde, jeg har med alle i og omkring skolen. Vi er de sidste år kommet utrolig langt i vores udviklingsprocesser, og flere spændende ting venter forude med bl.a. opførelsen af den nye daginstitution Ny Hyllehøj, fortæller hun i en pressemeddelelse.

I første omgang vil det for den nye skoleleder handle om at sikre, at alle elever kommer tilbage i skole i gode og trygge rammer, men allerede nu har hun ambitioner ud over pandemien. Sammen med resten af skolen vil hun arbejde mod, at Hyllehøjskolen bliver en af UNICEFs såkaldte "rettighedsskole" - den første i Middelfart Kommune.

- At bliver rettighedsskole handler for os om, at vi bringer børnenes kompetencer i spil. Vi skal have deres stemmer hørt. Det er vigtigt for os at sørge for, at alle børn har ret til basale ting som en seng at sove i og mad på bordet, men også at de føler sig hørt og trygge i deres hverdag, forklarer hun om projektet.


At bliver rettighedsskole handler for os om, at vi bringer børnenes kompetencer i spil.

Tanja Kristensen


Rettighedsskolerne sætter fokus på værdierne i FNs Børnekonvention, og for at kunne blive en rettighedsskole skal man leve op til en række krav. Det første skridt mod det er at oprette et Rettighedsråd bestående af lærere og elever på skolen, der skal høre elevernes bekymringer og ønsker, ud fra hvilke der skal laves konkrete handleplaner.

Projektet lægger sig samtidig tæt op af Middelfart Kommunes vision "Fra Middelfartbarn til Verdensborger", forklarer Tanja Kristensen.

Blå bog

Tanja Kristensen tiltræder den 1. marts som ny skoleleder på Hyllehøjskolen.

Hun har siden 2019 været viceskoleleder på skolen.

Inden da var hun koordinator og lærer på Sanderumsskolen i Odense i ti år.

Hun er 38 år gammel.

Hun blev uddannet som lærer i 2008 i Odense.

Hun bor i Odense sammen med sin mand og deres to børn.

I Middelfart Kommune er man også glad for ansættelsen.

- Vi valgte Tanja, fordi hun er en rigtig dygtig leder, og har været en del af ledelsesteamet på Hyllehøjskolen i de seneste to år. Vi glæder os meget med det fortsatte samarbejde med Tanja, siger Skole- og Dagtilbudschef, Grete Berggren.

Det er endnu uvist, hvem der bliver Hyllehøjskolens ny viceskoleleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

7. klasser laver rollespil

Melfar Posten

En kat på et æg, en stork og en blomsterbonde

Annonce