Annonce
Melfar Posten

I 15 år har Merete budt folk velkommen på byens ældste værthus: Kunderne tog folk "under vingerne"

For 15 år siden droppede Merete Hansen livet som hjemmehjælper og købte værthuset "Hjørnet" med en ambition om at skabe et socialt sted for alle. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Senest 30. juni er værthuset "hjørnet" officielt fortid. Bygningen på Gl. Banegårdsvej i Middelfart er solgt og skal laves til lejligheder. Selvom det er vemodigt for ejer Merete Hansen, er hun glad for, at det bliver hende, der sætter det sidste punktum for mere end 120 år med værthus på adressen.
Annonce

Middelfart: For 123 år siden blev det første krus øl blev skænket på "Hjørnet" på Gl. Banegårdsvej.

Så på den måde er det en epoke, der slutter, når indehaver Merete Hansen senest 30. juni ringer med klokken for sidste gang.

Bygningen skal laves til lejligheder. Og selvom det er vemodigt for den 62-årige værthusejer at skulle give slip på "Hjørnet", som hun har haft siden 2005, synes Merete Hansen, at det føles rigtigt, at det bliver hende, der følger værthusæraen på Gl. Banegårdsvej 3 til dørs.

- Jeg tror, det er det rigtige, at der slet ikke skal være værthus her mere. For det har været siden 1897, og her har aldrig været andet end værthus, siger hun.

Når Merete Hansen ser tilbage på de seneste 15 år som ejer af "Hjørnet" er hun tilfreds med, at det er lykkedes at skabe et sted, hvor folk føler sig velkomne. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce

Et værtshus for alle

Merete Hansen har ligesom mange af gæsterne en tilknytning til stedet. Allerede som 18-årig fik hun tjansen med at rengøre og servere i morgentimerne under den daværende ejer. Da hun for 15 år siden blev tilbudt at overtage beværtningen, gjorde hun det med en ambition om at skabe en hjemlig og åben stemning. Med Kim Sjøbergs Kolibrien som forbillede.

På det tidspunkt havde hun arbejdet som hjemmehjælper i 21 år. Men hun var blevet træt af nedskæringerne, der gik ud over den nære kontakt til borgerne. Hun så, at hun kunne få det sociale nærvær som ejer af "Hjørnet" i stedet.

- Som værthusejer havde jeg jo også god kontakt til folk - bare i en anden kategori. I hjemmeplejen passer man syge folk. Og her putter folk øl i hovedet, og det kan de selvfølgelig også godt blive syge af med tømmermænd. Men jeg havde stadig den nære kontakt med folk. Det sociale samvær, siger hun.

Som værthusejer har hun set tiderne skifte. Set folk komme og gå. I 2005 bestod klientellet meget af havnearbejdere, der kom forbi til en fyraftensøl. Senere, og det er hun ikke bleg for at tage æren for, er spektret af gæster blevet bredere, og særligt kvinder er der kommet flere af.

- Det var måske lidt et mandeværthus til at starte med. Det har vi i hvert fald fået lukket op, så det både er par og unge mennesker, der kommer, og det er hygge for alle aldre, siger Merete Hansen.

Annonce

Hylder sine stamgæster

I starten stod Merete Hansen selv bag baren mange timer om dagen. Men de senere år har hun haft yngre ansatte til at tage aftenerne. Og hun har gjort meget ud af at oplære dem ud fra den devise, at gæsterne skal føle sig set.

- Man skulle føle sig velkommen her. Når man siger goddag hver gang, der kommer nogen ind, og siger farvel, når de går. Det har sgu meget at sige. Det er vi gået meget op i, siger hun.

Over årene har Merete Hansens vision om at skabe en åben og social stemning båret frugt, og stamgæsterne har taget den til sig og været med til at skabe en behagelig ramme.

- Vores kunder har altid været gode til – også når folk kommer fra andre byer – at tage dem under vingerne med det samme. Og spørge, om de ville prøve at spille billard og den slags, siger hun og mener, at det er det, der har givet "Hjørnet" et ry som et socialt værthus.

Af samme årsag har flere af de faste gæster været kede af, at det snart er slut. Måske er det allerede slut, da Merete Hansen ikke ved, om coronaen tillader hende at åbne, før hun skal være ude af bygningen. Men hun går med en lille drøm om at lave et afskedsarrangement i gården bag værtshuset. Og måske lave en form for loppemarked, hvor forskelligt inventar kan købes.

- Vi tænker, at der er nogle af tingene herinde, som nogen måske vil have som minde, siger hun.

Og så må man jo ikke glemme alle de, der med flid har vundet ølkort i billard.

- Det kunne jo godt være, at de lige ville nå at have en øl for dem, siger Merete Hansen.

Grundet coronasituationen er det slet ikke sikkert, at Merete Hansen kan nå at genåbne "Hjørnet", før værthuset skal være lukket. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Julekoncert i Gelsted Kirke

Annonce