Annonce
Melfar Posten

I samarbejde med avisen: Journalistspirer fandt på gode historier

8.B, Lillebæltskolen. Foto: Mia Harm Madsen
En hel klasse af måske spirende journalister på Lillebæltskolen i Middelfart prøver kræfter med tasterne, nyhedskriterierne og vinklerne. Fyens Stiftstidende er med på sidelinjen.
Annonce

Middelfart: Der kan komme nogle vanvittige historier ud af 8.B på Lillebæltskolen. Torsdag gik klassen i gang med at prøve genren journalistik af i danskundervisningen, og det skulle gerne ende ud i en hel række nyhedsartikler.

I første omgang fik både 8.A og 8.B torsdag besøg af en lokaljournalist fra redaktionen i Middelfart, der introducerede faget og de udfordringer og succesoplevelser, det kan føre med sig i sådan et job.

Annonce

Slap kreativiteten løs

Derefter gik 8.B i gang med at producere nyheder i det helt små. Under dansklærer Mette Bossens vejledning skulle eleverne arbejde med fiktive nyheder og fik udleveret rubrikker, eller overskrifter, som de skulle finde på en underoverskrift til. Og her var de langt omkring. Lige fra "Hvorfor har Søren Brun så lidt hår" til "Dyrepasser spiste zoo-dyr".

Det gav fantasien frit løb - noget journalister ellers ikke bruger ret meget i nyhedsformidling - men her fik kreativiteten lov at blomstre for at lægge lokkemad ud til en potentiel læser.

Derfor blev der fortalt vanvittige historier om en dyrepasser, der havde spist flodhest-testikler, om Mette Frederiksen, der havde været til fredagsbar på Christiansborg og kørte derfra med en promille på 1,3. Om racerkørere, der ødelagde malerier for millioner og om Søren Bruns sygdom, der var skyld i hans manglende hårpragt.

Alt sammen naturligvis pure opspind, men i de kommende uger skal eleverne selv opsøge nyheder, kilder, fakta og reportageelementer og flette det hele sammen til helstøbte, journalistiske produkter.

Udvalgte af de journalistiske produkter vil, hvis kvaliteten er god nok, blive trykt i Melfar Posten senere i efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce