Annonce
Melfar Posten

Idrætscenter indrettes med skillevægge: Nørre Aaby-elever skal gå i skole i hallen

De danske haller må ikke bruges til idræt på grund af risiko for coronasmitte. Derfor omdannes Vestfyns Kultur- og Idrætscenter i Nørre Aaby i stedet til skole, inden de ældste elever møder ind igen på mandag. Arkivfoto: Mette Mørk
De ældste elever mødte mandag ind i skole igen, og i Nørre Aaby sker det i hallen
Annonce

Nørre Aaby: Mandag havde 170 af de større elever på Nørre Aaby Skole første skoledag efter corona-nedlukningen. De to klasser på niende årgang får hjemsted i én af de tre haller, som Vestfyns Kultur- og Idrætscenter udlåner – med skillevæg og med rum til gruppearbejder.

- Vi har høstet gode erfaringer den seneste måned med børnene op til og med femte årgang, og med de nye retningslinjer og nye krav til afstand kan vi navigere lidt mere frit. Men vi passer på, fortæller skoleleder Martin Falk.

Hver klasse får hver deres område indendørs og udendørs, hvor andre klasser ikke har adgang. Når eleverne møder forskudt klokken 8 og 8.30, tildeles årgangene hver deres særlige udeområde til frikvarterer, så årgangene ikke blandes alt for meget. På samme måde forlader eleverne også skolen forskudt.

- Vi lukker faglokalerne, fordi de tager for lang tid at rengøre ordentligt, og vi forsøger at skabe rammer som børnene og de unge kan fungere i - uden at personalet skal være ”politibetjente” hele tiden, forklarer skolelederen.

Annonce

En hverdag, der byder på udfordringer

Nørre Aaby Skole begynder med at undervise de ældre elever fem timer om dagen, så dagene i gennemsnit kun afkortes med én time. Så eleverne i den forstand møder ind til en næsten normal skoledag.

- Men hverdagen byder på udfordringer. I de mindste klasser bruger vi en del tid på at afdramatisere risikoen for smitte, sygdom og død. En del af de mindste børn er angste, og det skal vi håndtere. Vi har også draget den erfaring og lære, at vi kan være lidt pragmatiske i vores løsninger, hvis retningslinjer ikke helt passer ind i den fysiske virkelighed, vi har. Og så undgår vi så vidt muligt at overinformere og skabe forvirring, forklarer Martin Falk.

Både forældre, medarbejdere og ledelse er nu i stand til at komme med klare meldinger. Det mindsker frustrationerne, fortæller Martin Falk, som fra mandag igen har "fuldt hus" med 380 elever og glæder sig over den måde, lokalsamfund, skole, tillidsfolk, medarbejdere og forvaltning er lykkes med et godt samspil om løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce