Annonce
Melfar Posten

Ingen fine kjoler eller jakkesæt: Gymnasium aflyser gallafest for andet år i træk men fastholder håb om dimission

Oprindeligt skulle gallafesten have været afholdt i marts, og siden er den blevet skubbet to gange i håbet om, at det ville lykkes. Den 12. juni skulle eleverne have holdt festen i et 500 kvadratmeter stort telt, men sådan bliver det heller ikke. Arkivfoto: Lasse Hansen
- De er skuffede og kede af det. Det er de godt nok, siger rektor på Middelfart Gymnasium og HF, Christian Alnor, om de over 200 elever, der skulle have været til gallafest den 12. juni.

Middelfart: Under normale omstændigheder ville foråret være sæson for lange kjoler, pressede jakkesæt og snurrende lanciers-kvadriller, når Middelfart Gymnasium og HF skulle byde afgangseleverne velkommen til årets gallafest.

Men sådan bliver det ikke i år. Heller ikke i år.

For andet år i træk har gymnasiet måttet trække stikket på festligheden, og det er en nyhed, der kan mærkes hos eleverne, siger rektor Christian Alnor.

Annonce

- De er skuffede og kede af det, siger han om eleverne, der dog er forstående over for beslutningen, som de var forberedte på. Han tilføjer ærgerligt:

- Der er simpelthen ingenting, der lykkes med dem i år.

Der er igen i år corona-restriktionerne, der koster eleverne festen, hvor de ellers skulle have fejret, at studenterhuen nu nærmede sig med hastige skridt. Men det er ikke muligt at gennemføre med de udmeldte retningslinjer, siger Christian Alnor.

- Den 5. maj kom der nogle retningslinjer om, at vi skulle aflyse alt, hvad der var af sociale arrangementer, forklarer han og uddyber, at skolen efterfølgende har søgt både højt og lavt efter muligheder for, at festen alligevel kunne afholdes, men uden at det er lykkes.

- Vores første tanker, da vi satte gang i gallafesten var, at nu lavede man et forsamlingsforbud, der gjorde, at man kunne holde private fester. Så burde vi også kunne lave noget på gymnasiet endda kun til klokken 23, siger Christian Alnor, rektor på Middelfart Gymnasium og HF. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Andre gymnasier afholder gallafesten den sidste onsdag, efter alle elever er færdige og har fået studenterhuen på. Og den mulighed har Christian Alnor også forelagt for gallaudvalget, der består af repræsentanter for alle klasser. Men heller ikke det kunne lade sig gøre.

- Der er for mange, der har lavet aftale med familier, så det ville de ikke. Den 12. juni var den sidste dag, eleverne ville være med til at holde gallafest, siger rektoren, der derfor heller ikke har planer om at stable noget alternativt på benene.

Ingen sociale arrangementer

Heller ikke i de seneste retningslinjer ser han et håb for gallafesten.

Dog skimter han et muligt lys for lejrturene. Det hjælper bare ikke det store, for på Middelfart Gymnasium og HF er de allerede blevet aflyst.

I starten af juni var der ellers planlagt ekskursioner med overnatning for de elever, der fortsætter efter sommerferien, men efter de tidligere retningslinjer blev meldt ud, valgte de i stedet at aflyse dem. Og det er for sent at lave det om.

- Vi kan ikke nå at sadle om på det. Så det hele er aflyst.

Annonce

Håb om almindelig afslutning

Selv om sociale arrangementer må vente til næste skoleår, holder Christian Alnor fast i håbet om, at afgangselevernes dimission kan ske som normalt - eller i hvert fald efter den corona-standard, der blev sat med sidste års afgangsklasser.

- Lige nu er vores gæt, at vi får lov at lave det, som vi gjorde sidste år, siger rektoren og uddyber om sidste års model for dimissionen:

- Vi fordeler dem ni forskellige steder på skolen, og så livestreamer vi det fælles, som de ser på en storskærm, og så er det lærerne for klassen, der uddeler eksamensbeviserne.


Lige nu er vores gæt, at vi får lov at lave det, som vi gjorde sidste år.

Christian Alnor


De tre dage, hvor eleverne skal til deres afsluttende eksaminer og have hue på, regner rektoren med kan afvikles på normal vis, hvor eleverne går til eksamen, og familierne tager imod dem i kantinen, hvor de så kan sidde ved et bord og fejre det.

- Så bliver der gjort rent efter dem, og så kommer der nogle nye, siger han og tilføjer:

- Der er vores kantineområde så stort, at der kan vi sagtens være.

De endelige retningslinjer for afholdelse af dimission og afslutning afventer han dog stadig bliver meldt ud.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Bøder er ikke den eneste grund til at sænke farten på vandet: Marsvin kan blive forstyrret af motorstøj 500 meter væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Den store dag blev udskudt tre gange: Efter over et års forsinkelse blev Valdemar konfirmeret som den sidste fra sin klasse

Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce