Annonce
Melfar Posten

Ingen gymnastik indtil 2021: MG&BK Gymnastik aflyser sæsonen

MG&BK Gymnastik Lykke Henriksen
Foreningens instruktører har truffet beslutningen om, at gymnastiksæsonen skal aflyses. De mener nemlig ikke, det er muligt at udføre god og sikker gymnastik under de nuværende restriktioner.
Annonce

Middelfart: Det bliver ikke til flere spring, hop eller rytme resten af sæsonen for Middelfart Gymnastik og Boldklubs 250 gymnaster. Foreningen har nemlig valgt at aflyse hele den kommende sæson grundet den nuværende corona-situation.

- Det er ikke fordi, vi ikke turde tage ansvaret. Men vi synes simpelthen ikke, at vi kan levere kvalitets-gymnastik, hvor sikkerhed og sundhed spiller sammen, fortæller Lykke Henriksen, formand for MG&BK.

Sæsonen skulle have startet i uge 43.

Annonce

Sundhed og sikkerhed

Beslutningen blev truffet i mandags, hvor foreningens bestyrelse og instruktører holdt møde. Her blev der drøftet frem og tilbage, om hvorvidt MG&BK Gymnastik skulle aflyse hele sæsonen. Ifølge formand Lykke Henriksen var især instruktørernes holdninger i fokus under beslutningsprocessen, da det er dem, som er tættest på gymnasterne.

De 15 tilstedeværende instruktører fik mulighed for at lufte deres tanker, frustrationer, bekymringer og idéer. Her blev de enige om, at det vigtigste var at passe på gymnasterne, gymnasternes familier, instruktørernes egne familier og dem, instruktørerne arbejder sammen med i deres civile liv.


Jeg er ekstremt stolt af, at vores instruktører går så meget op i at levere kvalitetsgymnastik - og ikke bare lave det halvhjertet. Og mest af alt, at de ikke vil gå på kompromis med vores alles sikkerhed

Lykke Henriksen, formand for MG&BK Gymnastik


Andre grundlag for beslutningen er blandt andet, at instruktørerne ikke finder det forsvarligt at samle børn fra mange forskellige børnehaver og skoler i samme lokale, samt at instruktørerne ikke kan være i nærkontakt med deltagerne, når de skal tage imod gymnaster under spring, så springet kan udøves sikkert.

- Instruktørerne var virkelig fokuseret på spørgsmålet om "Hvad får gymnasterne egentlig ud af træning, hvis vi ikke kan være tætte eller skal bruge tid på rengøring efter og under gymnastiktimerne, som ellers skulle have gået til gymnasterne?", fortæller Lykke Henriksen.

- Jeg er ekstremt stolt af, at vores instruktører går så meget op i at levere kvalitetsgymnastik - og ikke bare lave det halvhjertet. Og mest af alt, at de ikke vil gå på kompromis med vores alles sikkerhed, tilføjer hun.

Annonce

Gymnastik på sociale medier

Selvom gymnastiksæsonen er aflyst, har foreningens instruktører alligevel valgt ikke at have helt fri. De planlægger nemlig en digital kampagne på foreningens sociale medier, som skal sørge for, at foreningen stadig er frisk i middelfarternes erindring til 2021.

- Folk skal jo helst gerne huske, at foreningen stadig eksisterer, når vi forhåbentlig starter næste års sæson, afslutter foreningen formand Lykke Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Forfatteraften med Iben Mondrup

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce