Annonce
Melfar Posten

Ingrid stikker med nåle og ser hele mennesket: - Jeg bliver høj af at hjælpe

Ingrid Olesen arbejder til dagligt som sygeplejerske på et hospice, og hun har stor erfaring med at behandle smertepatienter. Derfor forsikrer hun også, at man er i gode hænder hos hende, for hun ved så meget om kroppen og mennesket, at hun også tit kan se, hvis der er mere galt. Foto: Mia Harm Madsen
Sygeplejerske Ingrid Olesen har åbnet sin egen akupunkturklinik, Vestfyns Akupunktur i Harndrup, og gennem mange års erfaring med smertebehandling, kigger hun på hele mennesket, for måske handler smerterne om mere eller andet end det umiddelbare.

Harndrup: Det er en erfaren dame, der har fundet nålene frem. Ingrid Olesen har startet egen akupunkturklinik i hjemmet i Harndrup, og gennem sit mangeårige arbejde som sygeplejerske inden for smertebehandling, ved hun præcis, hvad det vil sige at have ondt.

- Jeg tænkte, at måske kunne man gøre noget andet end det, vi allerede gør, og så kom jeg i tanke om, at jeg selv en gang fik akupunktur med god virkning, fortæller sygeplejersken, der besluttede sig for at uddanne sig til akupunktør.

Nu har hun åbnet egen klinik, og her tager hun imod både syge og raske klienter.

- For syge patienter er akupunktur anerkendt mod kvalme og smerte. For de raske, som ikke fejler noget alvorligt, men som alligevel har nogle skavanker, kan akupunktur bruges mod blandt andet hovedpine, myoser, allergi eller hedeture, forklarer Ingrid Olesen.

Ingrid Olesen elsker at hjælpe andre, og derfor synes hun, at akupunktur er en god måde at bidrage på. Foto: Mia Harm Madsen

Indsigt i mennesket

Akupunkturklinikken bliver passet sideløbende med jobbet som sygeplejerske, hvor Ingrid Olesen arbejder på hospice.

- Jeg kan, igennem min erfaring som sygeplejerske, se både det syge og det raske menneske, og jeg har en indsigt, som jeg kan bruge her. Jeg vil spørge ind til helheden, da jeg har et holistisk menneskesyn. Det kan være, at der er noget galt, hvor jeg bliver nødt til at spørge, om vedkommende har været ved lægen først, for ellers vil jeg ikke behandle, siger hun om de tilfælde, hvor er kan være mere galt end noget, der kan klares med akupunktur.

Annonce

En hjælp i overgangen

Der er også alle de tilfælde, hvor en snak om, hvordan klienten har det, kan opklare en hel del, og hvor Ingrid Olesen ved, hvor hun skal sætte en nål for at kunne hjælpe.

- Jeg havde en kvinde her, som var gået i overgangsalderen. Hun fortalte, at hun var blevet hidsig, at hun svedte og ikke kunne sove om natten. Efter to behandlinger var hun ikke hidsig mere, og hun kunne sove igen. Alle symptomerne var væk, og det var fedt at hjælpe hende. Jeg bliver høj af at hjælpe andre, siger Ingrid Olesen, der er registreret som alternativ behandler, og det betyder, at der er tilskud til behandlinger hos hende gennem Sygeforsikringen Danmark.

Ingrid Olesen tager imod klienter sideløbende med, at hun passer sit arbejde som sygeplejerske.

- Men skulle der komme flere klienter, så vil jeg bruge mere tid i klinikken, siger hun.

Du kan læse mere om Vestfyns Akupunktur i Harndrup på vah.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Stærk kvinde fylder 80 år

Annonce