Annonce
Melfar Posten

'Ja tak', 'betal og hent' og gavekort skal sikre lidt omsætning i de nedlukkede butikker

Det er ved at være længe siden, at byen så sådan her ud. Men et nyt initiativ skal være med til at sikre, at de lokale butikker kan levere varer til lokale kunder. Arkivfoto: Mia Harm Madsen 
De lokale butikker skal gerne være de første, kunderne har lyst til at handle i, selv om de er nedlukkede. I Middelfart vil man forsøge sig med flere initiativer for at få lidt omsætning i butikkerne, men ikke mindst for at holde fokus på at støtte lokalt.

Middelfart: Byen er ikke helt død. Bag de lukkede butiksruder foregår der stadig noget, og hos Middelfart Handel vil man gerne have endnu mere liv, selv om alt er lukket ned.

Et nyt initiativ skal sikre, at de lokale butikker stadig ligger i "top of mind", når vi skal bruge en vare. Flere af medlemmerne i Middelfart Handel er nemlig gået sammen for at lave "Betal og hent". Det vil helt enkelt sige, at du bestiller din vare, betaler for den og kommer og henter den. Sådan kan man stadig sikre lidt liv og omsætning i de ellers stille butikker.

- Vi arbejder på at få aktiveret kunderne og butikkerne i nogle nye måder at handle på. Vi gør det sådan, at man bestiller på butikkernes sociale medier, så betaler man med mobilepay og henter derefter sin vare. Det her er en læringsproces, og vi vil fortsætte med det under resten af nedlukningen, fortæller Anders Baagland, der er citymanager i et samarbejde mellem Brobygning Middelfart, Middelfart Handel og Jysk Fynske Medier.

Anders Baagland kan heller ikke spå om, om landet bliver lukket op efter den 7. februar, som restriktionerne gælder til lige nu, men det er allerede på plads, at skulle nedlukningen fortsætte, vil man også i byens butikker fortsætte med "Betal og hent"- ordningen.

- Det her er et redskab, så man kan fastholde fokus på butik og kunder. I de butikker, der stadig er åbne, er der rent faktisk en nogenlunde omsætning. Selvfølgelig er det ikke oppe på samme niveau, som hvis alt var åbent, men det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på det lokale, fortæller Anders Baagland.

I første omgang er der en god håndfuld butikker, der er med i "Betal og hent"-ordningen, mens flere afventer og ser, hvordan det går.

Annonce

Ja tak til "Live"

Som et andet nyt tiltag vil Middelfart Handel forsøge sig med en live-sending via facebook. Gennem foreningens facebook-profil vil tre butikker deltage i en "ja tak"-kampagne torsdag den 4. februar klokken 19. Her vil nogle af de butikker, der ellers har lukket, sende live med gode tilbud, og så kan man kommentere med et "ja tak".

- Vi sender fra Fri Bike Shop, Kop & kande og Knit Sisters Studio. En halv time pr. butik. På den måde aktiverer vi butikkerne, borgerne og får forhåbentlig skabt noget butikshandel. Har vi succes med det, fortsætter vi også med det, forklarer Anders Baagland.

Annonce

Et gavekort til din by

Som en sidste fjer i hatten for at opfordre byens borgere til at støtte lokalt, er et samarbejde på tværs mellem caféer, restauranterne, butikkerne og oplevelsesattraktionerne også blevet stablet på benene.

- Vi har 1000 gavekort, som man får 20 % rabat på. For 400 kroner får man et gavekort på 500 kroner, og gavekortet kan man bruge, når det hele åbner igen, fortæller citymanageren.

De otte butikker, der er med i "Betal & Hent" er: Guldperlen, Imerco, Bennike El, FDB Møbler, Knit Sister's Studio, Diva, Kop & Kande, Fribike ( selve butikken. Værkstedet er i forvejen åbent for reparationer).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce