Annonce
Melfar Posten

Jazz, sommer og Middelfart i ét: Stem på din favoritplakat til sensommerens jazzfestival

Josefine Lilja har indsendt dette forslag, som er blevet udvalgt til finalen. Hun har fået plads til hele to meget genkendelige elementer fra Middelfart, og blandt andet derfor var bestyrelsen begejstrede for hendes bidrag.
Hos Middelfart Jazzfestival tror man på, at sensommeren bliver rimelig coronafri, så derfor er der igen i år udskrevet en jazzplakat-konkurrence. Fem finalister er nu klar til at komme til afstemning blandt Melfar Postens læsere, og vinderens bidrag kommer til at repræsentere Middelfart Jazzfestival og det 30-års jubilæum, der i år kan fejres.

Middelfart: Hos Middelfart Jazzfestival tror man på, at sensommeren bliver så tæt på normal, som man kan komme i disse tider, og derfor har man i festivalens bestyrelse holdt fast i, at man gerne vil lave en plakatkonkurrence.

Konkurrencen blev taget op igen sidste forår efter mange års pause. Den genoplivede tradition rendte, som alt andet, ind i, at coronaen aflyste alle festlige begivenheder i 2020.

Hos festivalens bestyrelse holdt man fast i håbet om, at 2021 kunne nå at blive lidt jazzet alligevel - ikke mindst fordi, det er festivalens 30-års jubilæum.

Derfor blev konkurrencen udskrevet tidligere på vinteren, og nu ligger der fem finalister klar til afstemning blandt læserne.

Annonce

Høj kvalitet

Hele 30 bidrag kom der til konkurrencen om at lave jazzplakaten til 2021, og det er en glad formand for Middelfart Jazzfestival, der har kigget alle forslag igennem.

- Kvaliteten på de 30 indsendte bidrag er meget høj. Også højere end sidste år. Men vi har også lavet lidt om på kriterierne i år. Sidste år kunne man sende alle de bidrag ind, man havde lyst til, og så var der flere, der sendte den samme plakat ind men kun med minimale ændringer. Måske havde man ændret lidt på en farve, og så talte den som endnu et indsendt bidrag. I år måtte man kun sende ét bidrag ind, forklarer Flemming Hansen.

Kriterierne for årets jazzplakat var, at den skulle symbolisere jazz. Også dele af festivalens logo skulle indgå, ligesom der gerne måtte være nogle lokale, genkendelige elementer. Men ikke mindst skulle det tydeligt fremgå, at det i år er et 30-års jubilæum, der fejres, og på hvilke datoer, det kommer til at foregå.

Annonce

Ikke nemt at vælge

Fire plakater gik videre til finalen, hvor sidste års vinder, Martin Kjøbeløv allerede havde sikret sig en plads. Da den plakat, han vandt med sidste år, ikke blev brugt, da festivalen blev aflyst, besluttede bestyrelsen at sikre ham en finaleplads i dette års konkurrence.

- De fire plakater, vi har valgt, er valgt ud fra, at vi ville have noget festligt, der kan vise vores 30-års jubilæum. Det var vigtigt for os. Men det har ikke været nemt at finde de fire, der skulle med, og vi har i bestyrelsen heller ikke været 100 procent enige. Men det skal vi heller ikke være, siger Flemming Hansen, der synes, at det nu udvalgte felt repræsenterer mange forskellige stilarter, og at der derfor skulle være lidt for enhver smag, når nu man beder læserne om at tage stilling.

De indsendte forslag kommer fra hele landet. Faktisk er kun et enkelt eller to forslag fra Middelfart Kommune.

Annonce

Stem via avisen

Vinderen får et gavekort til Middelfart handel på 3000 kroner, og det glæder Flemming Hansen, at man midt i en coronatid kan hjælpe lidt med at støtte op lokalt. Vinderen får også sin plakat ud i hele byen samt på alle de platforme, hvor den er relevant for at reklamere for sommerens jazzfestival..

Konkurrencen løber indtil den 31. januar, hvorefter vinderen får direkte besked. Herefter vil vinderen blive offentliggjort i Melfar Posten.

Kig på plakaterne i billedgalleriet her oven over, inden du beslutter dig for, hvem der er din favorit.

Rana Hakambary levede også op til kriterierne for at kunne nå gennem nåleøjet i plakatkonkurrencen.
Oliver Panthera har bidraget med denne plakat til festivalens 30-års jubilæum.
Max Horn har valgt at bruge et meget genkendeligt element i sit bidrag til konkurrencen. Dette var også noget af det, bestyrelsen kiggede på, da man udvalgte finalisterne.
Martin Kjøbeløv vandt plakatkonkurrencen sidste år, men plakaten nåede aldrig at blive brugt, da festivalen blev aflyst i kølvandet på corona. I Middelfart Jazzfestivals bestyrelse besluttede man, at man ville give vinderen en friplads i dette års finale, hvis han havde lyst til at deltage igen. Det havde han, og indsendte dette bidrag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce