Annonce
Melfar Posten

Johanne og far samler dødt træ i skoven med et særligt formål

11-årige Johanne Thorsager Christensen tager ofte med sin far Klaus Christensen på friluftsture, hvor de samler både svampe og fatwood, som Johanne sælger. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Klaus Christensen ville vise sin datter Johanne en anden verden end den bag skærmene. I dag bruger de mange timer sammen i naturen og deler deres oplevelser med deres mange følgere på Instagram.
Annonce

Middelfart: Det dufter sødt fra åreringene i den gren, Klaus Christensen og hans 11-årige datter Johanne netop har savet af et dødt fyrretræ i skovbunden.

Klaus Christen fortæller, at det er terpentinen i harpiksen. Den samler sig i døde stammer og er et fremragende optændingsmiddel, som de fleste spejdertyper nok kender til. Det er dette såkaldte fatwood, de er ude efter.

Johanne samler det, snitter det til små pinde, pakker det i dåser og sælger det. Indtil videre til familie og venner og nogle af deres mange følgere på Facebook og Instagram. At samle fatwood og sælge det er noget af det, der lokker Johanne med ud på deres mange naturture.

- Det er sjovt, og vi finder det hele tiden og ved ikke, hvor vi skal gøre af det, siger hun.

Johanne samler fatwood og skærer det i stave eller til smuld, som hun derefter sælger. Dog stadig kun til familie, venner og følgere på Instagram. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce

Får nye færdigheder

Johanne og Klaus tager ofte på tur ud i det fri, når de er sammen hver anden weekend. Nogle gange er storebror Andreas også med.

Klaus havde et ønske om at vise sine børn en anden verden end den bag skærmene.

- For mig er det et spørgsmål om, at de kan se, hvad der er herude, men også få nogle færdigheder, som de ikke selv opsøger eller får, siger han.

Det startede med svampejagt, men udviklede sig senere til også at blive en jagt på fatwood. At have et formål med turene var en effektiv måde at lokke Johanne med ud. Nogle gange må der dog også lokkes med varm kakao og romkugler.

Johanne brugte hun ikke naturen ret meget førhen, men nu er hun vild med det.

- Det er sjovt nu, fordi jeg er her sammen med min far. Det er hyggeligt at gå og finde noget, man kan sælge, siger hun.

Annonce

Har 3000 følgere

I december lavede Klaus og Johanne en instagramprofilen outdoor_dk. Her ville de lægge billeder op fra deres friluftsture.

Målet var i starten at nå 1000 følgere. Nu har de 3000 fra hele verden, og friluftsfirmaer sponsorerer nogle gange udstyr til dem. Det har overrasket Klaus, hvor hurtigt det er gået.

- Der er uendeligt mange mænd, der er alene af sted (og deler det på sociale medier, red.). Men det, at vi er en familie af sted, er det, der gør forskellen, tror jeg, siger Klaus.

Nu har de gennem profilen et helt netværk af andre friluftsmennesker, som de kan udveksle turidéer og tricks med.

Johanne er også sikker på, at hun vil blive ved med at tage på tur med sin far.

- Når bare vi laver det hyggeligt, siger Klaus.

- Ja, med varm kakao og romkugler, siger Johanne.

Klaus Christensen er friluftsmenneske og tidligere soldat. Han ønsker, at give sine børn nogle oplevelser i naturen og at give dem nogle færdigheder, de ellers ikke får. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Far og datter har sammen en Instagram-profil, hvor de lægger billeder op fra deres ture. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Johanne og Klaus skærer kun i træ, som i forvejen ligger dødt i skovbunden. Døde grene fra fyrretræer kan blive hårde af koncentreret harpiks og bruges som optændingsmiddel. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce