Annonce
Melfar Posten

John Kaspersen skaber fest i Nørre Aaby

- Det har været overvældende. Det var slet ikke noget, jeg havde set komme. Overhovedet, fortæller John Kaspersen om det at vinde Bland Dig Prisen ved Det Fynske Folkemøde.Arkivfoto: Yilmaz Polat

John Kaspersen, 62 år, fra Nørre Aaby vandt Bland Dig Prisen til Det Fynske Folkemøde i starten af september for sit store engagement for byen og området. Lysten til at være aktiv og få gode idéer har altid været en del af hans liv.

Annonce

Opmærksomhed til Nørre Aaby, aktivitet og bevægelse. Det er blot nogle af de ting, som fik John Kaspersen til for to år siden at starte initiativet "Nørre Aaby i Bevægelse..." op i Tusindårslegeparken. Sammen med foreningen Nørre Aaby Cykelklub fik han kontakt til de omkring 12 andre idrætsforeninger i området og skabt idéen om en samlet dag med bevægelse i centrum.

- Jeg er jo idrætslærer, og jeg har arbejdet meget med fodbold og været fodboldtræner, så jeg kan godt lide at sætte gang i folk, fortæller John Kaspersen om sit eget engagement og drive til at starte nye ting op.

- Hvis du ser rundt på den her park (Tusindsårslegeparken red.), kan man se, hvad der er af muligheder. Vi har haft en byfest for nogle år siden, som vi ikke har mere, så det er lidt en måde at sige, at vi gerne vil have fest i byen alligevel. Det har været en kongstanke for mig, at de 12 idræstforeninger, som er ret unikt, kunne lave noget sammen. Så vi kan vise, hvad vi kan, hjælpe og støtte hinanden, forklarer John Kaspersen.

John Kaspersen

John Kaspersen er 62 år og bor i Nørre Aaby med sin kone. Sammen har de tre børn på 29, 26 og 23 år. Herudover har John Kaspersen et barnebarn. John Kaspersen er opvokset i Jylland, hvor han boede de første 30 år af sit liv.

Han er uddannet lærer og arbejder i dag som idrætslærer på Assensskolen.

John Kaspersen har været en aktiv del af foreningslivet i Nørre Aaby, siden han flyttede hertil i 1985.

John Kaspersen har som lokal ildsjæl æren for skabelsen af "Nørre Aaby i bevægelse...". Det holdes hver den første lørdag i juni og næste gang er 1. juni 2019. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Idéerne er vigtige

Siden 1985 har John Kaspersen boet i Nørre Aaby, og siden da har han været en aktiv del af foreningslivet. Først i fodboldklubben og senere i cykelklubben. Og det er ikke første gang, at John Kaspersen får sat sådan en idé som denne i gang.

- Jeg synes selv, jeg er god til at se muligheder, og se hvad der kan lade sig gøre, hvad kan vi prøve af, hvad kan være spændende. Noget af det er godt, og andre ting prøver vi af, fortæller John Kaspersen.

Forgængeren til "Nørre Aaby i Bevægelse..." er Bjergløbet i Nørre Aaby, og det har udviklet sig til det, vi kender i dag som "Nørre Aaby i Bevægelse...".

- Jeg har altid været initiativrig og prøvet at se muligheder, siger John Kaspersen, som er meget beskeden om at blive kaldt en ildsjæl.

- Jeg tænker, at der er nogen, som laver meget mere end mig, men det handler om at få nogle gode idéer og så gøre noget ved dem. Det handler også om at få idéerne formidlet, så andre vil være med til det. Man kan jo ikke lave det hele alene, forklarer han.

Og samarbejdet er også det, som driver John Kaspersen i dette projekt.

"Nørre Aaby i bevægelse..." er en aktivitetsdag med alt fra fodbold til cykling, og grundtanken er at få børnene væk fra computeren og ud i naturen og mærke glæden ved at være aktiv. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Aktiv fodboldspiller og foreningsmand

John Kaspersen trak første gang fodboldstøvlerne på, da han var seks år gammel, og selvom det er i det jyske muld, han er opvokset, så banker hans hjerte nu for lokalområdet i Nørre Aaby, hvor han bor med sin kone. I tyve år var John Kaspersen med hver sommer, når 100 fodboldglade spillere var en del af DBU Fodboldskole, som John Kaspersen var med til at starte op. På grund af folkeskolereformen og hans nye arbejdstider som lærer, måtte han dog melde sig ud.

Fodbold har været en stor del af John Kaspersens liv, men for omkring 10 år siden blev det lige så langsomt skiftet ud med cykling, og John Kaspersen kom med i bestyrelsen ved Nørre Aaby Cykelklub.

- Det var i fodboldklubben, jeg startede. Her var jeg, inden jeg blev gammel nok til at cykle, fortæller John Kaspersen.

John Kaspersen bruger meget tid på at stable "Nørre Aaby i bevægelse..." på benene. Udover det cykler han to-tre gange om ugen, og her i sommers var cykelklubben også i Frankrig. Det hele sker frivilligt og med lysten til sit lokalsamfund som drivkraft. Ved spørgsmålet om, hvorfor det er værd at bruge tid på er svaret også klart.

- Det er jo noget dansk foreningskultur, du rører ved der. Det er den kultur, hvor vi skaber noget for hinanden ved frivilligt arbejde. Det, der også ligger i det, er, at vi gerne vil opdrage vores efterfølgere, fordi når jeg ikke kan mere, så skulle der gerne være nogen, som er klar til at tage over, siger John Kaspersen.

Annonce

25.000 kr. til næste års bevægelse

Sammen med æren over at vinde Bland dig Prisen til Det Fynske Folkemøde følger der også en pengepræmie på 25.000 kroner med. De skal bruges på at udvikle næste års "Nørre Aaby i bevægelse...", så det kan trække endnu flere folk til og skabe glæde for borgerne i området.

- Pengene skal bruges til noget ekstra oven i på dagen. Jeg tænker et ungdomsband, som skal spille på scenen, og som kan trække folk til, fortæller John Kaspersen.

Næste års udgave af "Nørre Aaby i bevægelse..." sker efter planen den første lørdag i juni, som i 2019 ligger den 1. juni. Håbet for John Kaspersen er at skabe en dag til glæde for så mange mennesker som muligt.

- Jeg vurderer ikke, om et arrangement er positivt ud fra antallet af personer, men hvis de personer, som har været her er glade og har haft en god oplevelse, så er det en succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce