Annonce
Melfar Posten

Julebyen er fuldendt efter stor donation fra Salling Fondene

Citykonsulent i Middelfart, Julie Kjeldbjerg, og varehuschef i Føtex, Steffen Bach, ser til Julebyens seneste hus, som er undervejs. Det er sponsoreret af Salling Fondene. Foto: Daniel Kofoed.
Middelfart Juleby får sit fjerde julehus, efter Salling Fondene har sponsoreret 183.000 kroner, der skal gå til at ombygge en gammel skibscontainer til en hyggelig julestue.
Annonce

Middelfart: Der er mere end almindelig travlt hos tømrer- og snedkerfirmaet Kolster i disse dage.

Det er julen, der nærmer med sig med hastige skridt. Sådan helt bogstavelig talt, selv om kalenderen fortsat er november.

For 25. november skal en gammel skibscontainer være ombygget til et splinternyt og fuldt møbleret julehus til Middelfart Juleby.

Tømrer- og snedkerfirmaet har kun haft omkring tre uger til opgaven, der plejer at tage det dobbelte eller længere tid.

Men det får ikke tømrer Torben Bak Pedersen til at få ekstra sved på panden. Det er ham, der har snedkereret de øvrige julehuse, der hver jul danner julebyen på Torvet i Middelfart.

- De (julehusene, red.) står lige herovre, så jeg kan gå over og kigge, hvordan det skal se ud, fortæller Torben Bak Pedersen.

Han erkender dog, at det i øjeblikket er lettere hektisk. To mand er på ombygningen, som foregår efter alle kunstens regler med isolering, gulv og vægge.

Sådan nogenlunde kommer Middlefarts fjerde julehus til at se ud, når det snart er færdigt. Designet er skabt af lokale Bo Larsen. Manden, der også står bag Middelfarts julenisser Julle og Tulle, der igen i år kommer til at spille en rolle på Torvet. Illustration: Bo Larsen
Annonce

- Styrker handelslivet

Det er Middelfart Julebys fjerde hus, der er undervejs, og det er Salling Fondene, der står økonomisk bag byggeprojektet. Projektet blev udvalgt blandt en række sociale og bæredygtige initiativer.

Føtex er ejet af Salling Group, og det er tidligere varehuschef i Føtex Middelfart, Nick Bangsgaard, der fik idéen til at søge Salling Fondene om midler til et julehus.

Derefter blev julenisserne Julle og Tulle vækket af deres søvn, der blev hældt gløgg på termokande, bagt æbleskiver og tændt julemusik til den store julestjerne.

Og både varehuschefen og citykonsulent Julie Kjeldbjerg tegnede og fortalte så overbevisende om Middelfarts juleby, så Salling Fondene til sidst endte med at sige ja til at donere 183.000 kroner til formålet.

Julehuset bliver navngivet Sallinghus, og det er planen, at både foreninger, mindre butikker og forskellige kreative mennesker kan låne huset gratis til at sælge ting og sager fra i forbindelse med julehandlen, forklarer Steffen Bach, der i sommer afløste Nick Banggaard i chefstolen i Føtex.

Han glæder sig over, at Føtex på den måde kan være med til at støtte op om og skabe liv og julestemning i bymidten i årets travleste måned.

- Vi vil gerne være med til at styrke handelslivet i byen, understreger Steffen Bach, der har gode erfaringer fra sin tid i Føtex Faaborg, hvor Salling Fondene var med til at donere midler til at realisere en legeplads på havnen.

Annonce

Byen er fuldendt

Middelfart Juleby består i forvejen af to julehuse samt Henner Friisers hus, der kom til i en mini-udgave i 2017.

Det er lokale kræfter, der får en håndfuld år siden åbnede den første juleby på Torvet i Middelfart.

Med sit fjerde hus har julebyen nu vokset sig til en rigtig by, konstaterer citykonsulent Julie Kjeldbjerg.

- Det har hele tiden været planen, at vi skulle have fire huse, så nu er julebyen fuldendt i første omgang. Man kan udvide byen, hvis man vælger det, men det er ikke på tegnebrættet lige nu, forklarer citykonsulenten.

- Det er fantastisk, at byen og erhvervene har stået sammen og bakket op om det her. Det er primært det lokale erhverv, der igennem tiden har betalt ind til det, siger Julie Kjeldbjerg.

Hun uddyber, at en håndfuld frivillige hjælper med optagning og nedtagning af byen - og julebyens udvalg er altid på jagt efter gode frivillige kræfter.

Udover det nye julehus bliver julebyen også udstyret med overdækkede borde og en sneboldvæg sponsoreret af FTC.

Julehuset Sallinghus bliver indviet 1. december fra klokken 12 af varehuschef i Føtex, Steffen Bach, og borgmester Johannes Lundsfryd (S). Der vil være julegodter og mulighed for at udfolde de kreative evner med eksempelvis dekorering af julehjerter.

Tømrer Torben Bak Pedersen er ikke i særligt julehumør, selv om han er i fuld gang med at omdanne en gammel container til hyggelig julestue. Det er en opgave blandt mange andre, lyder det fra ham. Foto: Daniel Kofoed.
Sådan så det ud i 2016, da julemanden tændte juletræet i Julebyen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Taget er lavet - og klar til at blive sat på Sallinghus, det nyeste julehus. Foto: Daniel Kofoed.
Sådan kommer julehuset til at se ud. Foto: Middelfart Handel.
Citykonsulent i Middelfart, Julie Kjeldbjerg, og varehuschef i Føtex, Steffen Bach, ser til Julebyens seneste hus, som er undervejs. Det er sponsoreret af Salling Fondene. Foto: Daniel Kofoed.
Julehuset bliver fuldt udstyret med møbler, lamper og andet, der skal til et rigtigt hus. Foto: Daniel Kofoed.
Julehuset bliver lavet efter alle byggekunstens regler. Foto: Daniel Kofoed.
Citykonsulent i Middelfart, Julie Kjeldbjerg, og varehuschef i Føtex, Steffen Bach, ser til Julebyens seneste hus, som er undervejs. Det er sponsoreret af Salling Fondene. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce