Annonce
Melfar Posten

Kæmpe byggeri i Strib er rykket et skridt nærmere: Byråd sender lokalplan i høring trods borgerprotester

Men politikerne er opmærksomme på borgerprotester og retter samtidig fokus mod biodiversitet i den lokalplan, Middelfart Byråd sender i høring 14. april.

Strib: Planerne om at forvandle det tidligere olieberedskabslager ved Brændeskov i udkanten af Strib til nærmest en ny bydel med 116 boliger rykkede et skridt nærmere, da politikerne på tirsdagens byrådsmøde besluttede at sende lokalplanen for det ønskede byggeri i otte ugers høring den 14. april.

Det skete på trods af mere end 200 protestunderskrifter fra lokale borgere. De mener, at byggeriet ødelægger et unikt naturområde med truede dyrearter og sjældne træer, ligesom de er imod byggehøjden.

Borgerne har dog ikke protesteret forgæves. I lokalplanforslaget gør politikerne nemlig opmærksom på, at eksisterende træer skal bevares mest muligt, ligesom at biodiversitet skal prioriteres.

Annonce

Det er en tilføjelse i forhold til det lokalplanforslag, som blev sendt i forhøring sidste efterår.


Det er afgørende med så stor borgerinddragelse som muligt.

Johannes Lundsfryd (S)


Til gengæld er der ikke nogen ændringer i forhold til de seks etager, bygherren ønsker at gå op i.

- Der er også fordele ved at gå i højden, for jo højere du går op, jo mindre behøver du brede dig, og jo større grønt område kan du bevare, siger borgmester Johannes Lundsfryd (S) og understreger, at intet er besluttet.

- Det er afgørende med så stor borgerinddragelse som muligt. Derfor har vi i forbindelse med høringsfasen besluttet at holde et borgermøde, ligesom bygherre har lovet at lave en rundvisning, så alle interesserede ved selvsyn kan opleve det område, der måske skal bygges i, siger borgmesteren.

Tre punkthuse i seks etager

Det er Ejendomsudviklingsselskabet Living Development ApS i Odense, der har fået forkøbsret til det 6500 kvadratmeter store olieberedskabslager i Strib.  Lageret har ligget tomt, siden Foreningen af Danske Olieberedskabslagre nedlagde det i 1999.

Planen er at opføre tre punkthuse på hver seks etager med i alt 78 boliger oven på tre af olietankene, der skal fungere som parkeringskældre. Oven på en fjerde tank tænker man at lave en slags medborgerhus med plads til koncerter og lignende. Desuden omfatter projektet 38 rækkehuse.

De tre punkthuse vil med deres seks etager giver Strib et nyt udtryk. Her ses de fra boldbanerne ved Strib Fritids- og Aktivitetscenter. Illustration: Living Development

Living Development vurderer, at det ville koste 30 millioner kroner at sprænge tankene i stykker og efterfølgende fjerne betonen fra området.

- Dermed forfølger vi den bæredygtighedstanke, vi altid arbejder ud fra, og som vi ved, også er vigtig for Middelfart Kommune, siger direktøren for Living Development, Lars Klitgaard.

Han fortæller, at han er i god dialog med lokale investorer, som ønsker at være med, hvis lokalplanen ender med at blive godkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce