Annonce
Melfar Posten

Kære læser: Lad mig indvie dig i et dilemma

Sofie Ejlskov Hugger er lokalredaktør for Melfar Posten og Fyens Stiftstidende i Middelfart. Foto: Søren Gylling

Kære læser,

I denne uge vil jeg bruge min spalteplads på at indvie dig i et dilemma.

Det vil jeg, fordi det er vigtigt for mig at være åben og transparent, når det handler om, hvordan vi bedriver journalistik i Middelfart. Og fordi jeg håber, at du måske kan hjælpe.

Annonce

Vi har nu levet med coronakrisen i over et år. Den er stadig væsentlig, og den skal i den grad dækkes. Men vi oplever også her på redaktionen, at nyhedsværdien er dalende. At der simpelthen ikke er samme interesse for historier om corona, som der var for et år eller for et halvt år siden. Måske fordi der er et stigende behov for at læse om andre ting. Måske fordi vi af og til vælger de forkerte vinker. Eller fordi mange af historierne, følelserne og oplevelserne er beskrevet flere gange gennem gentagne nedlukninger og genåbninger.

Vi skal stadig have et stort fokus på corona. Men vi har en forpligtelse til at lytte til, hvad læserne efterspørger. Og til at se på, om vi rammer det. Det er læserne, vi er her for.

På den anden side har vi her på redaktionen i Middelfart taget en beslutning om, at vi i den grad også er der for de handelsdrivende, der har lidt under krisen. Og for de mennesker og de aktører, der arbejder for at gøre Nordvestfyn til et bedre sted at leve og bo. Det er nemlig en mission, vi deler.

Det betyder, at vi vil og skal skrive om, hvordan de oplever coronaen. Og vi skal sørge for, at de gode historier, de skarpe løsninger og de vigtige budskaber bliver formidlet. Sådan så vi hjælper alt det, vi kan.

Derfor må vi finde en måde, hvor vi kan leve op til begge forpligtelser. Hvor vi både rammer den rette balance i coronadækningen og de vinkler, læserne finder mest interessante at dykke ned i via vores spalter, og hvor vi er med til at bakke op og skabe den genstart, lokalområderne og de enkelte aktører har brug for.

Vi må bestræbe os på at tænke ekstra kreativt, så vi lykkes med det. Og vi håber, at du, kære læser, kunne have lyst til at hjælpe os ved at komme på banen med dine idéer.

Hvordan ønsker du, at vi dækker corona - og genåbninger, nedlukninger, smitteudvikling og alt, hvad der hører til? Er der noget, vi overser? Er der noget, vi burde gøre anderledes?

Jeg håber, at du vil tage fat i os, hvis dette indlæg sætter nogle tanker i gang, som du kunne have lyst til at dele. Jeg er altid klar på en konstruktiv samtale om, hvordan vi gør tingene.

Og du er til enhver tid velkommen enten på 65 45 56 99 eller på soehu@fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mette glæder sig til at se sine kunder uden mundbind: - Mange gange har vi skullet sige 'undskyld, hvad siger du', og så bliver de irriterede

Annonce