Annonce
Melfar Posten

Klimafolkemøde: Skodkunst, foliekunst og psykiatrikunst pryder stationen

Cigaretskodder blev til kunst, da Bodil Fosgaard kom forbi Middelfart Station. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen
Stationen i Middelfart lægger gulv og vægge til, når tre kunstnere udfolder sig under klimafolkemødet.
Annonce

Middelfart: Stationen i Middelfart huser under klimafolkemødet tre former for kunst. Nemlig foliekunst, skodkunst og kunst, som skildrer psykiatrien.

Uden for Stationen Kaffebar mødes man af en farverig mosiak af geometriske figurer på et stykke folie. Dette kunstværk er lavet af Christian Finne og skal skildre udvidelsen af menneskets opfattelse af verden på en psykedelisk facon.

Under Klimafolkemødet blev stationen i Middelfart besøgt af tre kunstnere. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen

Når man træder ind i tunnellen, skal man rette blikket opad for at få øje på Berit Lysdal Bærentsens værker "På Den Anden Side", som hun har lavet i samarbejde med to patienter fra psykiatrien. Værkerne giver indblik i, hvilke erfaringer, forhåbninger og drømme folk i psykiatrien har.

- Det er vigtigt at italesætte sådan et emne, så vi undgår parallelverdener, hvor vi ikke kan forstå hinanden, siger kunstneren.

Der er officiel fernisering lørdag klokken 14, hvor interessede kan komme forbi stationen og få en snak med kunstneren og én af deltagerne fra psykiatrien i Middelfart. Hvis du har planer om at svinge forbi, så husk mundbind.

Billederne i stationens tunnel er ledsaget af to mindre kollektioner inde i Stationen Kaffebar. Kunsten, som hænger i kaffebaren, gengiver personlige oplevelser og følelser fra to drenge fra psykiatrien i Middelfart.

- Jeg håber, når folk går herfra, at de er blevet mindet om, at psykisk sårbare mennesker også har håb og drømme - og fjerne stigmaet om, at alting er håbløst for disse mennesker, fortæller Anne-Marie Valbak, som er seniorkonsulent i psykiatrien i Region Syddanmark.

Under klimafolkemødet blev stationen i Middelfart besøgt af tre kunstnere. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen
Under klimafolkemødet blev stationen i Middelfart besøgt af tre kunstnere. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen

Ved indgangen til Middelfart Station står Bodil Fosgaard fredag og laver kunst ud af cigaretskod. Hun laver iøjefaldende budskaber, som hun håber vil ændre adfærden hos folk, som smider deres skod.

- Kunst er et genialt format at sætte diskussioner i gang. Det bliver knap så meget "løftet pegefinger", men bevæger sig over i retningen, hvor folk føler, at deres intellekt bliver talt til, fortæller skod-kunstneren.

Bodil Fosgaard håber, at hendes kunst ikke kun starter diskussionen om forurening, men også om overforbrug og genanvendelse.

- Jeg rejser spørgsmålene "Har vi virkelig brug for så mange ting? Har du virkelig brug for en pakke cigaretter? Kan de genanvendes? Kan vi gøre det genanvendeligt?", siger kunstneren.

Bodil Fosgaard taler ikke kun til industrierne - men i særdeleshed også til forbrugerne.

- Vi har alle et ansvar for vores jord, slutter Bodil Fosgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Kom til Self kvindeaften

Annonce