Annonce
Melfar Posten

Klumme: Farvel til et år vi aldrig glemmer

Johannes Lundsfryd Jensen runder året af i sin egen nytårsklumme i Melfar Posten.  De fleste er nok enige med ham i, at 2020 bliver et år, vi ikke glemmer lige foreløbigt. Foto: Middelfart Kommune
Annonce

21. dec. var det vintersolhverv. På én gang den mørkeste dag - og dagen, hvor lyset langsomt vender tilbage.

I år markerede vintersolhverv i mere end én forstand lysets komme. 21. december var også dagen, hvor EMA anbefalede godkendelse af de første vacciner. Vi er nu – langsomt – på vej tilbage mod en hverdag uden corona.

2020 blev mildt sagt ikke, som vi regnede med. Men vi mødte flot restriktioner og begrænsninger med idérigdom, handlekraft og vilje til at ville hinanden – på trods.


Det har i 2020 været stærkt at opleve, hvordan vi som fællesskab – foreninger, erhvervsliv, kulturaktører, som familier og individer – har insisteret på ikke at lade os lamme. Når coronaen har spændt ben, så har vi fundet nye veje: Bamsejagt i byens vinduer, digitale fællesløb, online live træning i håndboldklubben og fællessang i gården

Fra klummen


Kort før jul besøgte jeg Leif, der bor på Kongshøj Plejehjem. Han var på BridgeWalking – virtuelt med VR-briller. Jeg fik lov at følge med og dele oplevelsen. Drejede Leif kørestolen mod nord, så han Strib og den nye bro. Mod syd Søbadet. Og for hans fødder foldede broens konstruktion sig ud. Nu var Leif vel det, man kalder cool – men ingen tvivl om, oplevelsen var stor.

Teknologi kan aldrig erstatte nærhed. Men den kan give vores hverdagsliv nye dimensioner. På samme måde som det fik hen over sommeren, hvor vi så spontane, små koncerter foran plejehjemmenes vinduer, og hvor præsten afholdt gudstjeneste fra Kongshøjs nye drivhus.

Det har i 2020 været stærkt at opleve, hvordan vi som fællesskab – foreninger, erhvervsliv, kulturaktører, som familier og individer – har insisteret på ikke at lade os lamme. Når coronaen har spændt ben, så har vi fundet nye veje: Bamsejagt i byens vinduer, digitale fællesløb, online live træning i håndboldklubben og fællessang i gården.

Da vi i sommer blev turister i vores eget land, lavede lokale aktører et flot sommerprogram. Med koncerter på Nytorv, foreningsaktiviteter og #ilovemiddelfart. Det gav liv, handel og oplevelser. På trods af øget nethandel er ni nye butikker åbnet i Middelfart i løbet af i år. Det er ganske imponerende.

Faktisk har vi samlet set - på trods af coronaen – klaret os ganske godt:

-Vi er blevet 270 flere indbyggere siden 1. januar

-Med 780 flere jobs er vi nr. 3 i Danmark i jobvækst

-Trods en stigning er ledigheden fortsat blandt de laveste i regionen

-Flere boliger på vej i bl.a. Brenderup, Ejby, Nørre Aaby, Strib og Middelfart.

Vi går således ind i 2021 med et godt udgangspunkt. For den fortsatte vækst er fundamentet for fremtidens velfærd.

I byrådet vil vi nu have fokus på de dele af vores erhvervsliv – turisme og særligt vores konferencehoteller – som er blevet hårdt ramt af covid-19.

2021 bliver også året, hvor vi som frikommune på ældreområdet vil søge væk fra ”standard” og derhen, hvor medarbejdernes faglighed og borgerens behov mødes. For vi vil give Leif og de andre ældre i Middelfart Kommune en værdig alderdom.

Og så vil vi i 2021 arbejde videre med klima og en rigere natur – med vores nye klimahandlingsplan som rettesnor. Vi er allerede i gang med en række projekter, men vi har brug for samarbejde med dig for at nå vores grønne mål.

Men inden vi for alvor tager hul på 2021, så vil jeg, på byrådets vegne, ønske jer alle et rigtig godt nytår.

Pas på hinanden!

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce