Annonce
Melfar Posten

Klumme: Jeg har 121 mennesker bag mig, hvis jeg falder

Julie Sille Nilsson har skrevet denne uges klumme. Foto: Viby Efterskole.
Julie Sille Nilsson skriver klumme om at være med i Viby Efterskoles musical "Den sympatiske storsvindler".

På Viby Efterskole er vi gang med at lave vores årlige musical. At være med til opsætningen er utrolig spændende og lærerigt, og vi får afprøvet livet som professionel, men det er også hårdt, trættende og til tider stressende.

Vi lærer at forstå vigtigheden af at tage ansvar for den helhed, vi sammen udgør, men hvis vi bliver for stresset eller kede af det, har vi hinanden, og derfor kommer vi også meget tættere på hinanden. Vi afhænger af hinanden, men det er også det, der gør, at vi føler os vigtige, uanset om man har hovedrollen eller arbejder bag scenen.

Musicalen er elevproduceret, hvilket betyder, at vi selv danser, spiller skuespil, spiller musik, syr kostumer, sørger for rekvisitter og scene, laver lyd, lys og så videre. At skabe noget sammen er som en motor.

Fællesskabet, energien og vores drive er benzinen, der får motoren og helheden til at køre. En dag med musical på skemaet varierer dag for dag, og alle skemaer er individuelle for alle elever. Nogle har danseprøver om formiddagen og skal bagefter løbe hen til musikprøver, mens andre laver rekvisitter om formiddagen for derefter at gå til teaterprøver om eftermiddagen.

På en gennemspilningsdag skal jeg have styr på mine personlige rekvisitter, øveplan, tjekke lydprøve, finde sko til min rolle, øve sang og replikker, tjekke køkkenplanen, tjekke lysprøve og så videre. Derfor er det at lave en produktion meget krævende og hårdt.

Men vi bliver ved, fordi vi har en fælles interesse for at nå over målstregen. Nogle gange tænker jeg på, hvor priviligeret vi egentlig er. Det er ikke alle, der får lov til at gennemleve det, som vi er i gang med lige nu. Vi har de bedste faciliteter og omstændigheder til at gennemføre en semi-professionel musical lige ved hånden.

Der er investeret meget tid og mange penge i projektet, og vi har gode musik-, danse-, teaterlokaler.

Ja, vi har de bedste omstændigheder og muligheder. Sådan ser jeg egentlig også efterskolelivet generelt; vi har alle mulighederne lige ved os, det er bare om at gribe dem. Netop det, at vi har mulighederne, kan også sætte pres på os som unge individer, fordi vi gerne vil gribe dem så godt som muligt, men egentlig tror jeg, vi til tider glemmer, at så længe vi gør vores bedste, skal det hele nok gå.

Vi har været meget presset de sidste uger. Nogle er klart mere presset end andre, men alle bliver udfordret på forskellige områder. Vi kan ikke alt fra starten, det er en læringsproces, og den proces er under udvikling hele tiden, både i mindre og større sammenhænge.

Tit tænker jeg, at jeg aldrig må tage for givet, at jeg har 121 mennesker bag mig, hvis jeg falder. Det er ligegyldigt, hvem man snakker mest eller mindst med, for hvis nogle er kede af det, hjælper vi hinanden. Det gør vi, fordi vi har en fælles interesse i hinanden og i musicalen.

Det har jeg virkelig fået bekræftet gennem denne periode. At se lærerne så engageret er også virkelig fedt for mig som elev at opleve.

Det motiverer mig til at præstere bedre, fordi jeg får lyst til at skabe noget godt sammen med dem og de andre elever og dele oplevelsen sammen med dem. Under musical-perioden har jeg også lært, at det at skabe noget sammen er grund nok til at yde sit bedste. Der er ikke behov for store fysiske belønninger.

For mig er det en belønning i sig selv at mærke den sitrende spænding som bliver mere og mere intenst jo nærmere, vi kommer premieren. Jeg har lært, at det at være fælles om ting kræver tålmodighed, tillid og vigtigst af alt villighed til samarbejde. Det siger ikke kun noget om det at skabe en produktion sammen, men også om efterskolelivet og livet generelt. Og måske er det netop det, en efterskole kan. Lære dig noget om livet, og få dig til at leve det, afprøve det og udfordre det.

Den sympatiske storsvindler

Viby Efterskole har de seneste mange år skabt flotte forestillinger, og i år er ingen undtagelse. Den 30. januar har skolens elever premiere på musicalen "Catch Me If You Can".

Heri møder publikum Frank William Abagnale Jr., der har svindlet sig til over en million dollars og til at blive pilot, advokat, læge og meget mere, alt sammen inden han blev 22 år. Agent Hanratty og Hunratty forsøger at fange Frank, men fejler gang på gang.

I januar er alle almindelige timer på efterskolen supenderet til fordel for musicalen, som alle elever har en vigtig rolle i - uanset om de står på scenen eller ej. Kostumerne, sminkørerne, lysholdet, lydholdet og alle andre arbejder lige så passioneret som skuespillerne, og alle er spændte på premieren.

Viby Efterskoles Catch Me If You Can spilles frem til 6. februar, og billetter kan købes på https://www.viby-efterskole.dk/musical-2/musicalen-2019-catch-me/.

Julie har 121 mennesker bag sig, hvis hun falder. Foto: Viby Efterskole.
Dette års musical handler om en sympatisk storsvindler. Foto: Viby Efterskole.
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Boljsefilosofi – vær god mod dig selv!

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Fire kendte navne smelter sammen og bliver Crazy Ivans på Restaurant Marsvinet

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Byens Bedste-jurymedlem kæmper for yderområderne: - Jeg forsøger at vælge lokalt, når jeg kan

Melfar Posten

GUF-koncert med den prisvindende skotske sanger Iona Fyfe

Melfar Posten

Elsker du naturen? Og vil du gerne gøre en forskel for den?

Melfar Posten

Nyt skilt ved uheldsramt kryds vækker opsigt: - Det er lidt komisk

Melfar Posten

Fra kæft, trit og retning til bæredygtigt byggeri: Hans skiftede militæret ud med højskolen i Brenderup

Melfar Posten

Middelfarter vinder landsdækkende undervisningspris: Får hæder og en halv million kroner

Melfar Posten

Kan du bo på 30 m2? Højskoleelever er hoppet med på trend - bygger bitte små huse for en grønnere fremtid

Melfar Posten

Lokale har samlet penge nok: Mandag lander nyt køretøj foran brugsen

Melfar Posten

Genbrug, sangaftener og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Melfar Posten

Fra softguns til enarmede tyveknægte: Spillehal flytter og får tre gange så meget plads

Melfar Posten

Kreativt værksted holder åbent hus

Melfar Posten

Traktorer er gået i blodet på Thorkild: Han har et helt særligt forhold til sin 50 år gamle Massey Ferguson

Melfar Posten

Det sidste gidsel: Danskernes flugt fra Saddam Hussein

Melfar Posten

Lokal keramiker bag statuetten igen i år: - Hvis nogen har set mig i butikken i natkjole, er den god nok

Melfar Posten

Workshop med keramiker Helene Thing: Lav din egen tallerken

Melfar Posten

Lokale fælleskaber skaber reelle forandringer

Melfar Posten

Oasecafé med Lars Bom

Melfar Posten

Brandvæsen rykkede ud til brand på togstation: Ukrudtsbrænder havde været på spil

Melfar Posten

Middelfart Boldklub satser på kraftkarl fra Puerto Rico - smides ind i kampen for overlevelse

Melfar Posten

Gymnasiet har igen lavet journalistik med avisen: Torsdag blev forløbet rundet af med debatmøde

Melfar Posten

Autocampere på populær rasteplads skaber sure miner: Derfor er kritikken nyttesløs

Annonce