Annonce
Melfar Posten

Klumme: Når hverdagen er travl og fyldt med mennesker, finder jeg ro i min egen hule

I drivhuset finder klummeskribent Astrid Skou Nyeng fred og ro. Privatfoto

Nogle vil måske kigge på mig med mit drivhus, mine to hunde, to katte og hest og tænke, at jeg er en skør dyredame med lidt for meget tid. Andre kan måske relatere mine prioriteter. Om ikke andet, så tror jeg på, at det for alle handler om at finde frem til, hvad der betyder noget for en selv og sine nærmeste i den periode af sit liv, man befinder sig i.

Ro og opladning handler for mig om at være til stede og føle mig forbundet til noget, som ikke er drevet af logik og fornuft, men om noget mere direkte sanseligt og om at sætte tempoet ned. Tempoet i mit hoved.

For nyligt har jeg været på to ture til storbyer. Begge ture, der på hver sin måde har været helt fantastiske og givende. Først var jeg i det bedste selskab på en weekendtur til Hamborg med to dejlige veninder, hvor vi talte, grinte, spiste, drak og shoppede. Vi nød storbyen og det den havde at tilbyde med al sin liv og puls.

Annonce

Den næste tur gik i påsken på en tur til København - min gamle hjemmebane, som jeg boede i under mine studietid, og hvor jeg mødte min mand. En by fyldt med dejlige minder. Jeg havde glemt, hvor meget jeg savner byens puls, livet, udbuddet af tilbud og alt det, som storbyer som Hamborg og København har at tilbyde. Mens jeg var i begge byer, kom jeg i tanke om, hvorfor jeg i 10 år havde nydt at bo der lige der midt i, hvor alt skete og hvor alt var tilgængeligt for en hele døgnet rundt.

På turen til København havde jeg mange dybe samtaler med min kreative svigerinde - bl.a. om hvilken ro og tilfredsstillelse det giver hende at brodere, male eller sy.

Det kan jeg virkelig godt følge og sagtens forstå, men skal jeg være ærlig over for mig selv, så handler sådanne sysler for mig mere om det konkrete mål om at få lagt nogle bukser op eller malet et møbel i en anden farve, end om selve processen i arbejdet, som min svigerinde og så mange andre nyder og finder ro i.

Jeg vil da bestemt ikke afvise, at jeg på et senere tidspunkt i livet vil kunne finde den samme glæde ved processen i at skabe noget kreativt, men lige nu finder jeg ro og energi ved at skabe små hyggelig rum i haven, på terrassen eller i drivhuset – pusle rundt alene om det og nyde resultatet.

Jeg har et job, hvor jeg taler meget med andre mennesker, og hvor mine arbejdsopgaver ofte løses i samspillet med andre mennesker igennem projekter, hvor vi sammen udvikler nye måder at gøre tingene på. Det er på mange måder givende, men skaber for mig også et behov for at kunne koble helt fra – og ja, være alene.

Tilbage i min lille oase af et drivhus, sidder jeg nu. Nyder roen, fuglefløjtene, duftene. De blomstrende magnolier. Mine kære hunde, katte og tanken om at jeg skal ud og strigle min hest og måske ride en tur i skoven senere, som på nuværende tidspunkt springer ud i et grønt flor. Min mand er lige løbet en tur. Sådan finder han ro. Jeg har det bedre med bare at sidde lige her i mit drivhus og bare mærke.

At være tæt på naturen - også selvom det blot er mit lille åndehul midt i Strib, hvor jeg sidder sammen med mine dyr - er blevet vigtigt og livgivende for mig. Måske jeg er blevet gammel og sær? Jeg vælger at se det som et udtryk for, at jeg bare er blevet klogere på, hvem jeg er, og hvilket liv jeg ønsker at leve.

Annonce
Melfar Posten

Kæmper fortsat for salg af værtshus: - Interessen har været meget begrænset

Annonce
Melfar Posten

Fortiden kigger frem under kommende boligkvarter: Her finder arkæologerne en manglende brik

Annonce
Melfar Posten

Knud fik hjertestop i armene på sin far, da han var to måneder gammel - var død i 16 minutter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindehøjtidelighed på Gals Klint

Melfar Posten

Sved på panden og dansetrin gav penge til kræftramte børn

Melfar Posten

Udflugt til Kerteminde

Melfar Posten

Kom til åben træning i Nørre Aaby Cykelklub

Melfar Posten

Skal du cykle med i Cykelløbet Fyen Rundt?

Melfar Posten

Livfuld pause i Udby Kirke

Melfar Posten

Vestfyns Kunstguide 2022 -2023 er lige på trapperne

Annonce