Annonce
Melfar Posten

Klumme: Vi lyver fanden et øre af

Annonce

Jyderne er ikke til at stole på. De lyver, og de rager til sig og de æder små børn.

Det vrimler med jyder i vores skønne del af Danmark, her i vores sikre, naturskønne allervestligste Fyn. Jyderne forpester vores hverdag og kommer sivende over broerne i større og større antal og infiltrerer vores fredelige arbejdsomme hverdag. De sætter sig på flæsket og tager rovet med sig tilbage over broen.

- Det passer jo ikke.

- Jo, lidt gør det.

-Nej sgu.

- Jo lidt.

- Nej!

- Det passer simpelthen ikke.

- De er tykke og grimme.

- Nu stopper du!

- Det er på tide at vi får Vestfyn for os selv. Sæt bomme op ved broerne. Stop dem inden de overtager Middelfart og bagefter hele Fyn.

- Hold nu op for helvede. Det passer ikke.

Er det os, der er blevet dummere, eller har det altid været sådan? Det virker som om, at de kan fortælle os de vildeste historier, og at vi bare med et træk på skulderen accepterer, at det var totalt usandt det, der lige blev ytret. Der er ingen konsekvens. Det er nyt, at det er ustraffet at være grov løgner, (eller er det?) Almindelige små, hvide løgne har altid været nærmest uundgåelige for almindelige mennesker helt tilbage fra fra Kain og Abel og deres børns bedsteforældre: “Jeg har altså ikke spist af noget æble, nej jeg har så ej”

- Men det passer da, at de skide jyder lystigt infiltrerer alt her på Vestfyn. Her er jyder overalt.

- Er det nu dig igen? Du går mig på nerverne, du forpester, forpis dig!

-Hei hør lige her! Ham Lundsfryd for eksempel, ham borgmesteren, du ved. Han er urjysk lidt tilbage i rødderne. Ham har de placeret på borgmesterposten for at sikre, at de politiske beslutninger går Jyllands vej. Mette Frederiksen er jo også jysk, er hun ikke? - se selv.

Det er som om, at der er blevet skruet op for løgnene, og at vi bare har accepteret det.

Mr. Donald Trump, (USA’s præsident! - rejs dig op, honnør!) han er officiel verdensmester i løgnehistorier. Trump er vor tids Münchhausen (Google), og han får bare lov, og han bliver ved. Han smitter værre en Covid-19. Mr. President Trump er imidlertid så fair at henlede opmærksomheden på, at det er de andre, der lyver, for at få sund balance i tingene. FAKE NEWS, siger han, FAKE NEWS. Når de andre lyver, så må jeg også. Skolegårdslogik. & . Angreb er det bedste forsvar.

England brexiterede på basis af bl.a. vildt overdrevne historier om, hvad nationen betalte dagligt af millionbeløb i bidrag til EU. Nu ligger de derude i Nordsøen/Atlanterhavet helt alene og sejler deres egen sø. Vi kommer til at savne dem. De hører til sammen med os andre europæere.

Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben! - hvem sagde det? - ud af min klumme - UD!

Er vi blevet alt for gode til at lyve? Bliver vi nødt til at skabe overdrivelser for overdrivelsernes skyld for at få folk til at reagere, til at forstå et budskab?

Er det virkelig rigtigt, at tænderne bliver strålende, blinkende hvide hvis man bruger Colgate dent 100 Pro flush?

Jeg bruger den tandpasta og børster flittigt flere gange dagligt, men jeg kan ikke få den gule farve helt væk, endsige fremtrylle den hvide, blinkende renhed som produktets producenter så tydeligt dokumenterer i reklamen på TV.

Kører min VW Passat virkelig 42 kilometer på literen?

Er den nyfødte baby virkelig så bedårende?

Er den danske bank virkelig den danske bank?

Lever Elvis?

Var vi på månen?

RoundUp får ukrudt til at forsvinde, total uskadeligt for miljøet. Efter tredje regnvejr er det helt væk. Er det? Ja, du kan selv læse det på de grønne plastikdunke. Det er ikke så farligt som klimatosserne påstår, og så er det supereffektivt. Genboen bruger det også.

Personer der påstår, at der ikke døde ret mange i koncentrationslejrene, har vi heldigvis stadig en holdning overfor og placerer dem i skammekrogen helt langt ude til højre. Stadigvæk.

Sandheden er krigens første offer.

Klummeren her synes, at der er blevet skruet op for de vildt falske historier. Det er blevet endnu mere tilladt at lyve sig til succes, til politiske resultater, til flotte salgsresultater. Det at lyve, så vandet driver, er ikke noget, nogen ser skævt til. What the fuck, de løgne er jo overalt. Genboen gør det jo også.

Det er noget skidt, når vi ikke kan stole på medierne, når vi ikke kan stole på politikerne, når vi ikke kan stole på amerikanerne, når vi ikke kan stole på russerne, når vi ikke kan stole på jyderne, når vi ikke kan stole på dem ude fra Ejby a’, når vi ikke kan stole på genboen, når vi ikke kan stole på hinanden.

Prøv lige at forestil dig, hvor rart det ville være, hvis vi kunne stole på hinanden. Utopisk lækkeri.

Så opfind dog fluks et iWatch lieWatch ur der bipper og blinker rødt hver gang, uret registrerer en løgn eller en lidt for vild overdrivelse. Så ville brugtbilshandleren krympe sig, når uret bippede hver gang, han åbnede munden. Og kæresten måtte ikke stille spørgsmål til kropsformer med uret på. Og det ville sikkert være umuligt (og forbudt!) at have uret tændt på Christiansborg - eller i Føtex.

Benjamin Franklin (en kendt brasiliansk racerkører) sagde: En halv sandhed er ofte en stor løgn. En Tysk tennisspiller (Otto von Bismarck) sagde : Mennesker lyver aldrig så meget som efter en jagt, under en krig og før et valg. Og der er massevis af historier om løgne - også positive og humoristiske. Livet på vores lille jordklodefnug ville sikkert være kedeligt uden.

Men jeg synes bare, hvis jeg må få et ord indført til en gentagelse, at der er blevet skruet lidt rigeligt op for løgneriet, og at det ikke gavner noget - tværtimod.

Her til sidst skal det lige nævnes, at løgnen normalt ikke er ret udbredt her i Melfarpostens oplandstillæg. Tro mig. (Emoji smile)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce