Annonce
Melfar Posten

Kommentar: Hvor kommer vi fra, og hvor skal vi hen?

Erhvervspraktikanterne, der i sidste uge besøgte Melfar Posten, har fået lov at fylde avisen med deres historier. Fra venstre er det Klara Snedker Hansen, Emma-Sofie Toft, Zenab Asmail og Mathilde Holm Nielsen. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Kære læser.

I denne uge har vi haft unge mennesker på besøg på redaktionen. Fire styks, endda. Vi har haft erhvervspraktikanter fra 8. og 9. klasser på forskellige skoler i vores kommune. Vi tager nemlig gerne praktikanter ind, og allerhelst hvis de også sammen kan hygge sig og få en god uge. Derfor efterlyste vi for nogle uger siden netop erhvervspraktikanter, så vi kunne lave en lille redaktion og lade dem idéudvikle og sparre med hinanden.

Også derfor tog vi mandag morgen imod fire glade piger, der alle gerne ville prøve kræfter med journalistikken.

De var blevet bedt om at have hver tre idéer klar, som de kunne arbejde med, og det er resultaterne heraf, som du kan læse på side 18, 19 og 20 i denne sektion samt side 4 og 5 i Melfar Rundt.

Når vi får besøg udefra sætter det ofte en masse tanker i gang. Også dels fordi vi i frokostpauserne har talt med de unge journalistspirer om, hvorfor de netop har valgt at komme i praktik hos os.

Vi faste folk på redaktionen sankkede også om, hvor vi selv var i praktik, og hvordan vi så endte, hvor vi endte. Jeg selv har været i erhvervspraktik i en reception, en blomsterbutik og hos en fotograf. Ingen af de steder havde en snert af journalistik i sig.

Jeg husker meget tydeligt, at jeg i skolen ikke var god til hverken matematik, kemi, tysk, biologi, idræt, historie. Faktisk var dansk det eneste fag, hvor det gik nogenlunde. Så måske derfor kiggede jeg mig om efter et fag, hvor jeg ikke skulle løse ligninger eller huske noget som helst fra det periodiske system. Og sådan ét fandt jeg heldigvis.

Så allerede i folkeskolen begynder vi at tænke over, hvor vores egen vej i livet er, og om den vej mon kan bære os hele vejen igennem vores arbejdsliv.

Og hvad gør man så, hvis den vej ikke holder helt til pensionen?

Emnet fylder en del i de unge praktikanters beretninger inde i avisen. Både i Klara Snedker Hansens klumme og i hendes portræt af mave-tarmkirurgen fa Gelsted, der ønsker at skifte spor i livet. Også i Zenab Asmails portræt af den lokale pizzamand har store elementer af livsvalg i sig.

Emnet fylder naturligvis også hos både praktikanterne og os selv, når vi laver en aftale om, at de i en uge skal være en del af vores hold.

Jeg håber, at disse unge damer er nået et skridt videre i overvejelserne om, hvorvidt journalistikken skal være en del af deres fremtid eller ej. Tak for besøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindeord over Arne Pedersen

Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce