Annonce
Melfar Posten

Kommunen får nyt teststed efter Carinas opråb - men ikke i nærheden: - Der vil altid være byer, vi ikke kan nå ud til

P. V. Tuxensvej er det eneste testcenter med tidsbestilling i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Rasmus Henriksen

Nørre Aaby: Onsdag fortalte Fyens.dk, at Middelfart Kommune ville gå til Region Syddanmark og bede om et endnu et tested.

Det kom oven på en henvendelse fra Carina Andreasen fra Brenderup, som gerne ville kunne blive kviktestet uden for Middelfart by i weekenderne. I de seneste uger har der nemlig kun været et sådant tilbud i hverdagene ved en række skoler rundt i kommunen.

- Vi, som bor i Brenderup, Harndrup og Fjelsted, har ikke en jordisk chance for at komme til Middelfart med offentlige transportmidler. Der er jo mange, som skal bruge en negativ test til om mandagen. Plus at folk skriver på Facebook, at der kan være meget lang ventetid både ved Lillebæltshallerne og i Østergade (hvor der lige nu er faste kviktest-steder i Middelfart, red.), lød det fra Carina Andreasen.

Annonce

Bønnen er siden blevet hørt, og regionen har sagt ja til at oprette et sted mere, omend det ikke bliver placeret i Brenderup eller i nærheden af Carina Andreasen.

Det kommer nemlig til at ligge ved Nørre Aaby Skole.

- Gør vores bedste

Jeanette Rokbøl, sundhedschef i Middelfart Kommune, forklarer, at Nørre Aaby er der, hvor man tror, man kan ramme flest borgere.

- Vi kan ikke placere et podested i hver eneste by i Middelfart Kommune, selvom vi gerne vil.  Derfor handler det om at få det placeret, hvor vi genererer flest mulige mennesker, og flest mulige kan få gavn af det. Det bliver aldrig 100 procent godt, for der vil altid være byer, vi ikke kan nå ud til. Det er vi kede af, men vi gør vores bedste, siger hun.

Det ekstra teststed kommer til at have åbent både lørdag og søndag klokken 10-20, og den første åbningsdag er søndag 23. maj.

Der er i forvejen mulighed for at blive testet ved Nørre Aaby Skole torsdage i lige uger, hvor der er pcr-testning uden tidsbestilling, og tirsdag og fredag, hvor man kan blive kviktestet.

Ifølge Carina Andreasens indspark skal mange af forskellige årsager bruge en test til at kunne møde om mandagen, hvorfor gode testmuligheder i weekenderne er nødvendige.

Men det er altså ikke tilfældet for nogen af kommunens medarbejdere, forsikrer Jeanette Rokbøl.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefaler, at hvis du møder fast ind på arbejde, opfordres du til at blive testet regelmæssigt, og er du vaccineret, skal du ikke testes mere, medmindre du har været udsat for smitte, siger hun.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Bøder er ikke den eneste grund til at sænke farten på vandet: Marsvin kan blive forstyrret af motorstøj 500 meter væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Den store dag blev udskudt tre gange: Efter over et års forsinkelse blev Valdemar konfirmeret som den sidste fra sin klasse

Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce