Annonce
Melfar Posten

Kreativitet og teknik sikrede Marlene stor bagesejr: Nu drømmer hun om at kunne leve af sine kager og brød

På sin Facebook-side og Instagram-profil deler Marlene Deleuran under navnet "Bake By Deleuran" billeder og videoer af sit bagværk. Efter hun vandt DR's store hjemmebagedyst, har hun kunnet mærke, at der er kommet flere følgere til. Foto: Maj Petersen
Med sin kreative påskekage blev 30-årige Marlene Deleuran fra Middelfart én af de tre vindere af DR's store hjemmebagedyst. Sejren har pustet liv i drømmen om at kunne leve af sit bagværk.

Middelfart: En butik med brødudsalg og med plads til at nyde en kop kaffe og et stykke kage.

Det er drømmen, der efterhånden har tegnet sig i hovedet hos 30-årige Marlene Deleuran.

Siden hun var lille, har hun bagt kager og slået brød op - i første omgang som assistent for sin mor og mormor og nu som køkkenets mesterbager med sine egne fire børn som hjælpere.

- Jeg finder egentlig en stor ro i at stå og bage, siger hun og fortæller, at bagværket i hendes opvækst altid har været noget, som familien har kunnet samle sig om, og som hun i dag associerer med hyggelige stunder og med familieliv.

- Dengang vi var små, havde min storesøster og jeg en time hjemme, inden de andre kom hjem. Så gjorde hun rent, og jeg bagte boller eller kage, og så ville vi overraske vores mor og far, når de kom hjem fra arbejde, siger Marlene Deleuran og husker, at forældrene altid blev glade og taknemmelige.

Tidligere har Marlene Deleuran været til casting på Den store bagedyst, men hun kom ikke videre i processen. Hun overvejer at melde sig igen en dag i håbet om at kunne tage et sæt af trofæerne med hjem, men hvis det skal være, bliver det først, når hendes ældste søn er ældre. Foto: Maj Petersen

I dag bager hun mere seriøst end boller til mor og far.

Tre til fem gange om ugen kaster Marlene Deleuran sig over et nyt bagværk, der både kan være kager, brød eller pølsehorn til madpakkerne. Og med årene er hendes interesse for at mikse ingredienser og skabe spiselige glæder kun blevet større.

Endda så stor at hun overvejer, om fremtiden skal indeholde meget mere af det.

- Jeg ville jo gerne gå kagens vej. Jeg vil gerne prøve at bygge videre på det at skulle bage og eventuelt starte noget selv. Jeg tænkte, at det kunne være virkelig fedt at få sin egen enten butik eller café, fortæller Deleuran, som lige nu arbejder som vikar i Middelfart Friskoles børnehave og vuggestue, Mariehønen.

Sejr sætter gang i tankerne

Især er tankerne om at starte sit eget firma blevet flere, efter at hun i påsken deltog i DR's store hjemmebagedyst, hvor hun endte med at vinde i kategorien 'påskemeterværk'.

- Det var stort. Det er virkelig et skulderklap, har jeg følt. At det ikke kun er venner og familie. Det betyder selvfølgelig også noget, at de synes, at det er flot og smager godt, men at der er nogle professionelle, som også tænker, at det er godt gået, forklarer hun og uddyber, at det har skubbet til drømmene om at blive selvstændig.

- Det har åbnet en lille dør, som måske ikke har været åben før.

- Vi er store fans af Den store bagedyst herhjemme. Især min pige på otte sidder troligt og ser med hver lørdag, og fra første afsnit kan hun alle navne, og hvem hun hepper på, siger Marlene Deleuran, der blev en af de tre vindere i DR's store hjemmebagedyst i påsken. Foto: Privatfoto

Deleuran er ellers uddannet social- og sundhedsassistent, men da hun kom tilbage fra sin sidste barsel, kunne hun mærke, at det ikke længere var det rette for hende. Hverken arbejdstiderne eller forholdene stemte godt overens med familielivet derhjemme.

Og ved siden af søgningen efter fast arbejde og vikariatet på Mariehønen er hun begyndt at se nysgerrigt mod "til leje"-skilte og undersøge nærmere, hvad det ville kræve, og om det er et projekt, der ville kunne lykkes i Middelfart. I første omgang starter hun fra hjemmekøkkenet.

- Jeg tænker, at det er fint nok bare lige at starte ud hjemmefra i en periode, siger hun.

Annonce

Overrasket over pris

Til at hjælpe drømmen på vej bruger Marlene Deleuran de sociale medier Facebook og Instagram under navnet 'Bake By Deleuran' til at vise sine kreationer frem. Hun har oplevet, at både familie, venner og bekendte før har købt og bestilt kager og brød hos hende, men en gang imellem kommer bestillingerne også udefra.

Blå bog

Marlene Deleuran, 30 år, bor i Middelfart sammen med sin familie.

Hun er vokset op i Århus og flyttede til kommunen for omkring syv år siden.

Hun er uddannet social- og sundhedsassistent og arbejder som vikar i Middelfart Friskoles børnehave og vuggestue, Mariehønen.

Hun har tidligere taget grundforløbet som bagerkonditor, men valgte karrierevejen fra på grund af arbejdstiderne, som hun dårligt kunne forene med at have små børn.

Hun drømmer om at kunne åbne sin egen bagerbutik.

Ofte er prisen dog en hæmsko, fortæller hun, da man ikke er forberedt på den.

- Det bliver hurtigt dyrt. Hvis folk spørger, om jeg kan lave en kage til 50 mennesker, så tænker de, at det kun lige bliver 200-300 kroner. Men det kan let løbe op i 1000-1500 kroner, og det tænker folk ikke lige over, siger hun og uddyber, at hun fra familie og venner kun tager penge for ingredienserne.


Jeg vil gerne prøve at bygge videre på det at skulle bage og eventuelt starte noget selv.

Marlene Deleuran


Bestillingerne ude fra får hun en gang om måneden eller hver anden, og selvom det koster både tid og penge, så er det opgaver, hun glædeligt ville tage flere af.

- Det giver også en glæde for den, der bager, altså for mig. Jeg synes, at det er mega fedt at bage. Så det gør mig glad, hvis der er andre, der gerne vil have, at jeg bager en kage til dem.

Den store hjemmebagedyst

I påsken kunne danskere landet over være med i DR's store hjemmebagedyst.

Her stillede dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo tre udfordringer, som danskerne kunne prøve kræfter med fra deres egne køkkener.

Udfordringerne var:

  • En cupcake-udfordring.
  • En marmorkage-udfordring.
  • Et påskemesterværk-udfordring.

Deltagerne skulle sende billeder eller videoer ind af deres kager, som så blev vurderet af dommerne.

I hver kategori blev der fundet én vinder.

Marlene Deleuran oplever, at mange bliver overraskede over, hvad en kage fra en ikke-professionel koster, når man medregner både ingredienser og tidsforbrug. Hendes seneste kage tog hende omkring et døgn og kostede omkring 350 kroner at lave. Foto: Maj Petersen
Marlene Deleuran vandt den store hjemmebagedyst i kategorien 'påskemesterværk'. Her havde hun bagt en gulerodskage og dekoreret den med gulerødder af smørcreme og kaniner af fondant. Foto: Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce