Annonce
Melfar Posten

Kring er hjemme igen: Kommer ud fra corona med skindet på næsen

Konditor Rikke Kring havde for en kort bemærkning et udsnit af sine varer til salg hos Kvickly. Samarbejdet skete, fordi konditoren blev ramt af, at nærmest hele byen lukkede ned, og at kunderne blev hjemme. Med et salg fra Kvickly i Middelfart kunne hun komme af med sine mange forproducerede påskeæg. Samtidig har hun haft sin butik i Gimbels Gyde åben, og her har hun kunnet se, at mange har forkælet sig selv med lidt ekstra godt igennem coronanedlukningen. Nu har hun også åbnet for salget af is og håber, at der snart bliver givet tilladelse til at kunne sætte borde og stole op til kunderne igen. Foto: Mia Harm Madsen
Konditor Rikke Kring er tilbage i sit chokoladeværksted i Gimbels Gyde. Opholdet i Kvickly under coronakrisen har været med til at holde salget oppe i et niveau, hvor hendes forretning ikke er truet af lukning. Desuden har corona forstyrret de flytteplaner, hun havde tidligere på året, for det er usikkert, om der i fremtiden kan blive mulighed kagebuffeter og café.
Annonce

Middelfart: Konditor Rikke Kring er tilbage i egen butik efter at have lånt plads i Kvickly Middelfart op til påske. Faktisk har hun haft sin egen butik i Gimbels Gyde åben under hele coronakrisen og har derfor kunnet sælge sine varer fra to lokationer.

- Mens jeg havde varer i Kvickly, var der lidt forvirring blandt kunderne, for mange vidste ikke, om jeg kun var i Kvickly. Men kunderne er ved at finde tilbage, siger konditoren, der især har været glad for den stærke følelse af fællesskab, som coronaen fik pustet til, da det hele bragede allemest heftigt for sig for en måneds tid siden.

- Jeg er glad for, at vi kan støtte op om hinanden lokalt her i byen, siger hun.

I første omgang havde konditoren taget sine påskeæg og flødeboller med op til Kvickly, men ret hurtigt blev der også efterspørgsel på mange af de andre varer.

- Jeg havde næsten hele mit sortiment fra butikken med derop, men jeg måtte også holde produktionen i gang hernede, siger hun.

- Mange har gerne villet forkæle sig selv. Når de ikke kunne komme på ferie eller komme ud at spise, som de plejer, så har de købt lidt ekstra med hjem fra min butik.

Rikke Kring, Kring Chokolade

Annonce

Reddet af lækkersulten

For én ting er de varer, som vi alle kan gå ind fra gaden og købe, noget andet er kager til fester, konferencer, møder og ikke mindst bryllupskager, som også skal produceres ved siden af. Og netop disse varer har der ikke været afsætning på i de seneste par måneder.

- Der er ikke blevet holdt nogle fester, og jeg har været vant til at lave et par bryllupskager hver weekend, men nu er der ikke nogen bestillinger. Der kan sagtens være en uges omsætning i fire-fem kager på en weekend, siger konditoren om det ændrede indkøbsmønster, som den forgangne tid har krævet.

Dog har hun kunnet mærke, at lækkersulten i nogle tilfælde har fået lov at knurre højere fra maverne under coronanedlukningen:

- Mange har gerne villet forkæle sig selv. Når de ikke kunne komme på ferie eller komme ud at spise, som de plejer, så har de købt lidt ekstra med hjem fra min butik, siger hun.

De lækkersultne og salget fra Kvickly har været medvirkende til, at Rikke Kring nu kommer igennem coronakrisen med skindet på næsen.

Annonce

Kigger efter lokaler

Inden verden blev blæst bagover af corona, kiggede Rikke Kring efter nye lokaler i byen, hvor der er lidt mere plads. Plads til kurser og plads til en kagebuffet og siddende gæster.

Drømmen er ikke ryddet af bordet, men der er nu en større usikkerhed hos konditoren om, hvad fremtiden kan bringe, og om det overhovedet er en realistisk drøm at føre ud i livet.

- Jeg har kolleger, der udelukkende har café, og de hænger lidt i bremsen nu. Så mine overvejelser er, om man overhovedet kan åbne en café med en buffet, som tingene er nu, spørger hun.

Selv om usikkerheden og spekulationerne forstyrrer flytteplanerne, er hun alligevel ikke bleg for at indrømme, at hun stadig kigger efter lokaler til at tage sin søde virksomhed et skridt videre.

- Jeg kigger stadig efter lokaler, men har ikke fundet det rigtige endnu. Hvis jeg flytter, skal det gerne være op i gågaden, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Julekoncert i Gelsted Kirke

Annonce