Annonce
Melfar Posten

Læseranbefaling: Et dejligt lyspunkt i disse mørke tider

Det lokale ægtepar John og Berit Thomsen gjorde i starten af 2018 en gammel drøm virkelig, da de snart åbnede en kombineret kaffebar og butik med retromøbler i den gamle 7-Eleven-butik på Middelfart Station. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Læseranbefaling: Der er et lille sted. Jeg passerer det dagligt på vej til arbejde og bemærker det endnu mere nu, hvor efterårets mørke morgentimer gør verden mindre i lyset fra gadelygterne.

Her, udenfor hvor der forventes anonym ventetid på bussen eller toget, mødes man af levende lys i lanterner, som leder blikket ind i den lille café, hvor det emmer af stil og hygge. Det varme lys i vinduerne inviterer til at søge indenfor, og når jeg det ikke i farten, får det mig dagligt, trods søvnig morgen, til at smile.

Interiøret er stilfuldt. Man finder legetøj, man genkender fra barndommen, og man må tage det op. Og har man sine børn med, er der plads til legen på tæpperne på gulvet. Personalet spørger venligt om børnene vil op og se togene køre, da de i et tilstødende mødelokale har førsteparket til at følge med i togskifte og virvaret af folk som skal til og fra. Man glemmer næsten baggrundstøj fra byggeri og toge, stemmen der annoncerer sporændringer og ankomne gæster, som var det hele afstemt med den sagte jazzede musik fra caféens højtalere.

Man fornemmer, at der er tænkt over alle detaljer, fra indretning til valg af drikkevarer på køl. Det emmer af en ideologien om det gode, det velovervejede og kvalitet. Og ikke nok med det, skal der købes luksus til hjemmet eller værtindegaven, som blev glemt i farten, kan man erhverve sig lækkerier, mens man venter på lidt at spise, en snack eller en god kop kaffe to-stay eller to-go.

Fornemmelsen af harmoni gælder også de imødekommende og altid smilene ejere som, på trods af at vi er flere i køen, tager sig tid til hver kunde med personlig og venlig servering. Det er som at befinde sig på et sted, hvor man kan mærke, at dette er et sted, hvor hjertet er med i alle de fine detaljer.

Mine varmeste anbefalinger til café Stationen i Middelfart, som fuldender ankomst og afgang ved banegården og til vores smukke by, for synet, for smagen og for den altid smilende servering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce