Annonce
Melfar Posten

Leo og de andre drenge tager på corona-cruise rundt om Fyn

Leo Finn Jensen i sin Jaguar, som skal ud og rulle på de fynske veje 5. juni. Foto: Jan Bonde
Behovet for en tur bag rattet i de klassiske biler er stort for veteran-entusiasterne, og coronakrise eller ej, så er Grundlovsdag store køredag. Derfor har Leo Finn Jensen fra Middelfart lavet en rute rundt om Fyn. I år stopper bilerne bare ikke op, som de plejer.
Annonce

Fyn: Veteraner, klassikere, old-timere. Betegnelserne er mange, og de gælder biler - ikke dem, der sidder bag rattet i dem. Normalt er det et sikkert tegn på forår, når de gamle biler ruller ud på vejene, men i år har det været anderledes. For grundet coronakrisen har bilejerne ikke kunne mødes for at "sparke dæk og give en krammer", som Leo Finn Jensen fra Middelfart forklarer det.

Men behovet for at komme på landevejen er stadig stort, og Grundlovsdag - 5. juni - bliver der masser af gamle biler de på fynske veje. I hvert fald på en optegnet rute hele vejen rundt om Fyn.

- Jeg forventer, at der kommer et par hundrede biler ud at køre. Og hvor vi plejer at følges ad og gøre stop de samme steder, så vi kan få snakket biler, så bliver det denne gang sådan, at vi kører ruten - eller dele af den - bare uden at stoppe op. Jeg har foreslået, at dem med lige cifre i nummerpladen kører den ene retning, mens de ulige kører den anden. Så kan vi da vinke til hinanden, når vi mødes, siger Leo Finn Jensen.

Det er en Jaguar XJ40, som Leo Finn Jensen ruller rundt i. Køreglæden er stor i den seks-cylindrede bil, og den bliver brugt hele året. Foto: Jan Bonde
Annonce

Gammel cykelrute

Corona-cruise bliver et græsrodsarrangement uden egentlig tilmelding. Og som Leo Finn Jensen konstaterer, så kan alle køre med - knallerter, traktorer og folk på cykel.

- Men så skal de måske ikke tage hele ruten, siger han.

I bil er turen sat til at være næsten fire en halv time, hvis man kører i ét stræk.

Men faktisk er det en gammel cykelrute, som Leo Finn Jensen har filet til.

Han var nemlig med til at arrangere Melfar24, som var et 24-timers-cykelløb med udspring i Middelfart, der blev afviklet i en årrække. Og det er den rute, han har justeret, så den passer til de gamle biler.

Annonce

Ruller afsted i jaguar

I indkørslen hos Leo Finn Jensen holder der tre klassiske biler. Den første har han haft i et stykke tid.

- Min 2CV var min første bil. Jeg købte den i 1984, og dengang var den ikke en veteranbil. Men jeg har haft den lige siden. For 15 år siden supplerede jeg så med en jaguar, og for fire år siden endnu en jaguar. Så nu er der ikke plads til flere i indkørslen, siger middelfarteren, der har tænkt sig at benytte sin jaguar XJ-S, når han ruller afsted 5. juni.

- Det er ikke særlig sjovt at køre i en 2CV hele vejen rundt om Fyn. Der er jaguaren mere egnet, siger Leo Finn Jensen og tilføjer, at den frække 70'er-bil er udstyret med en V12-motor.

Interessen for de gamle biler har i øvrigt mange forskellige indgangsvinkler for dem, der går op i det.

- Der er dem, der køber en helt skramlet bil og får samlet alle delene, så de kan få skabt en køreklar bil. Herefter mister de interessen for den. Det er processen, der er spændende. Personligt har jeg det sådan, at jeg gerne vil have en bil, der fungerer og kan bruges til at køre i. Så gør det ikke så meget, at den ikke ligner et glansbillede, siger Leo Finn Jensen.

De første klassiske biler ruller ud på ruten klokken 10 Grundlovsdag. Og man må hjertens gerne vinke, når man møder dem.

For Leo Finn Jensen ligger fascinationen i de gamle biler i at få dem i en stand, hvor de kan bruges og køres i. Sådan er det også med den røde Jaguar XJ40, som er én af tre klassiske biler, der findes i Leo Finn Jensens samling. Foto: Jan Bonde
Det er denne rute, de klassiske biler vil være at finde på 5. juni. Ikke alle biler vil køre hele turen, men det forventes, at op mod 200 klassiske biler kommer ud at rulle på dele af turen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce