Annonce
Melfar Posten

Lokal efterskole løb med sejren: Legetøjsserie med miljøfokus er Danmarks bedste idé

Frida Forsby, Karla Husted Sylvest, Lauge Krull og Tinke Hansen fra Vesterdal Efterskole står bag ideen Habitum. Foto: Claus Lillevalg/Fonden for Entreprenørskab
Annonce

Nørre Aaby: I både Danmark, Grønland og Færøerne har flere end 1600 af elever været i gang med at finde på innovative ideer, der kan skabe en positiv forandring i verden. Tirsdag den 26. maj dystede de 24 bedste hold til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for elever i 7.-10. klasse, som Fonden for Entreprenørskab står bag.

I år blev Danmarksmesterskabet grundet Covid-19 holdt online, men det kunne ikke mærkes på niveauet af de unges ideer. De har alle arbejdet med ”Det hjertesunde liv”, som er årets tema i samarbejde med P.S. I Love You. Mange af de unges ideerne handlede ligesom vindernes også om klima, miljø og fællesskaber.

Vinderne blev fire elever fra Vesterdal Efterskole, der har udviklet legetøjsserien Habitum. Habitum består lige nu af tre stykker legetøj, målrettet tre forskellige aldersgrupper. Hvert stykke legetøj skal oplyse børn om miljøet og skabe nogle grønne vaner fra barnsben, og legetøjet tager udgangspunkt i eksisterende populært legetøj. Det skal være med til at påvirke vanens magt i en klimavenlig retning.

De fire elever, Frida Forsby, Karla Husted Sylvest, Lauge Krull og Tinke Hansen, fandt på legetøjsserien, fordi de gerne ville arbejde med klima på en måde, der kunne både påvirke og hjælpe folk. Og vaner - dem får vi allerede, når vi er små børn - og derfor faldt valgt på netop legetøj, forklarer eleverne.

De fire efterskoleelever vandt 10.000 kroner til klassekassen.

Til Danmarksmesterskabet pitchede eleverne deres ideer for dommerne, som var på hårdt arbejde, da de skulle vælge mellem de mange nytænkende og innovative ideer. Eleverne dystede i fire kategorier: Bevægelse, Viden og Verden, Velfærd og Samfund og Sprog og Kultur, og i hver kategori blev der fundet en vinder og derudover en samlet 1., 2. og 3. plads. Camilla Ottesen var dagens vært og guidede både deltagere og dommere igennem dagen, som sluttede med en festlig kåring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Gå dig glad om torsdagen

Annonce