Annonce
Melfar Posten

Lokal skateboardforening med nyt projekt: Har fået midler til at hjælpe ensomme unge

Michael Sundbøl, formand for Middelfart Skateboardforening, har søgt og fået bevilget penge af kommunen til et projekt for ensomme unge. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Mens den nye skatepark ligger øde hen på grund af forsamlingsforbuddet, har Middelfart Skateboardforening taget initiativ til et nyt projekt.
Annonce

Middelfart: Glædesrusen var til at tage og føle på, da Middelfart Skateboardforening 5. december kunne indvie den nye skatepark. Der gik dog ikke mange dage, før den måtte lukkes ned igen på grund af corona.

Men foreningen har ikke stået stille siden da.

Formand Michael Sundbøl fortæller, at han blandt andet har gjort klar til et nyt projekt, der skal hjælpe ensomme unge. Planen er at samle en gruppe unge mennesker, der mangler et netværk, og tilbyde dem skateboardtræning, samtidig med at de vil blive rystet sammen gennem fællesspisninger og forskellige udflugter til eksempelvis andre skateparker i Danmark.

- Det er for unge, der har brug for nogle nye venskaber og måske at komme lidt ud hjemmefra og danne et fællesskab omkring skateboard, siger han.

Annonce

Puljemidler i ryggen

Michael Sundbøl forestiller sig, at projektet kan gå i luften til sommer. Han er i øjeblikket i gang med at samle voksne fra klubben til at være med til initiativet, ligesom han også har været i kontakt med andre lokale foreninger, der gerne vil samarbejde.


Skateboardkulturen er jo sammenhold, og der er plads til alle.

Michael Sundbøl, formand


Kommunen har bevilget 4.000 kroner til at starte projektet op. Og Michael Sundbøl er sikker på, at skateboard kan gøre noget godt for nogle af de unge, der mangler et fællesskab.

- Skateboardkulturen er jo sammenhold, og der er plads til alle. Er man ny, bliver man hjulpet, og det er næsten alle, der går ind og hjælper, siger han.

Middelfart Skateboardforening fik et medlemsboom i ugerne op til åbningen af skateparken i december. Nu har foreningen 95 medlemmer. Mens skateparken er lukket, er foreningen i gang med at bygge en afdeling i hallen med små ramper, så børn også kan lære at stå på skateboard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce