Annonce
Melfar Posten

Lokalarkivet i Gamborg holder liv i fortiden: - Det er vigtigt at forstå, hvor vi stammer fra

Lokal Arkiv i Gamborg-Kauslunde holder årligt udstillinger om den lokale historie. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen
Annonce

Gamborg: Årene går, og lokalsamfund udvikler sig. Det samme har Gamborg gjort - men Lokal Arkivet Gamborg-Kauslunde sikrer sig, at den lokale historie ikke går tabt. Det gør de blandt andet gennem årlige udstillinger, hvor den lokalhistoriske forening laver et nedslag, som belyser et emne fra fortiden. I 2020 fremviser lokalarkivet udstillingen "Vognmænd", som skildrer transport gennem tiderne.

- Det er vigtigt, at vores lokale historie kan tilgås, så vi kan kigge tilbage, siger Jens Jørgensen, der er ansat i arkivet.

- Og så er det rart at vide, hvor man stammer fra, fortæller Marie Rand, som er kasserer i den lokalhistoriske forening.

Annonce

Historie skaber rødder

Foreningen får alt deres materiale gennem donationer fra folk, som har fundet ting af ældre dato i for eksempel dødsboer og arvegodser. Foreningen, som har rod i Gamborg og Kauslunde, skriver og fortæller om den lokale historie gennem billeder, dokumenter og verbale fortællinger.

Lokal Arkiv i Gamborg-Kauslunde holder liv i fortiden. Foto: Sofia Søborg Flittner-Nielsen

Denne nysgerrighed og oplysning om fortiden er ekstremt vigtigt ifølge Lokalt Arkiv Gamborg-Kauslundes ansatte Marie Rand og Jens Jørgensen.

- For at forstå nutiden, skal vi kende fortiden, siger Jens Jørgensen og tilføjer:

- Folk, der er historieløse, bliver rastløse med tiden.

Udstillingen "Vognmænd" er snart aktuel i lokalarkivets lokaler ved Hyllehøjskolen på Assensvej 179. I november lukker foreningen dørene op (for et begrænset antal mennesker ad gangen) for transport-udstillingen, som kan give indblik i almindelige mennesker liv og hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Kom til Self kvindeaften

Annonce