Annonce
Melfar Posten

Lokale forældre sendte over 800 bamser til demonstration foran Christiansborg

Forældre og børn fra Middelfart Kommune bidrog betragteligt til bamsedemonstrationen foran Christiansborg lørdag 12. september. Bamserne sendes herefter til flygtningebørn i Irak. Privatfotos
Formand for Forældreforeningen i Middelfart Kommune er rørt over nordvestfynske forældre og deres børns bidrag til sidste lørdags bamsedemonstration foran Christiansborg.

Nordvestfyn: Lørdag 12. september foregik en lidt atypisk demonstration foran Christiansborg. I stedet for et menneskehav lå der på stenene et bjerg af bamser fra forældre og deres børn fra hele landet.

Demonstrationen var arrangeret af foreningen #HvorErDerEnVoksen, og over 800 af de i alt 9061 bamser foran Christiansborg kom fra forældre i Middelfart.

Det oplyser formand for Forældreforeningen i Middelfart Kommune Maria Lund Nielsen. Bamsedemonstrationen skulle sende et signal til politikerne om, at de kræver minimumsnormeringer, som børnene kan mærke, fortæller hun.

Annonce

- Vi vil gerne have, at minimumsnormeringer bliver i børnehøjde. Altså at det bliver på gul stue og blå stue, at børnene rent faktisk kommer til at kunne mærke det. Og at det ikke går tabt i papirnusseri og ledelsesfordeling og så videre, siger Maria Lund Nielsen, der også er i tovholdergruppen hos #HvorErDerEnVoksen.

En fælles stemme

Bamserne begyndte Maria Lund Nielsen at samle ind knap en måned før demonstrationen. Først spredte hun budskabet til de forældre, hun kendte, men der gik ikke længe, før forældre fra hele kommunen sendte bamser hendes vej. De blev så pakket i sække og sendt med en bil til hovedstaden.


Det var så fantastisk, at det var forældre fra hele kommunen, der stod sammen om det her.

Maria Lund Nielsen, tovholder


En del af initiativet er, at bamserne efter demonstrationen sendes til Irak og deles ud til børn i flygtningelejre.

Maria Lund Nielsen er begejstret for den opbakning, der har været til initiativet, på tværs af byer og institutioner.

- Det var så fantastisk, at det var forældre fra hele kommunen, der stod sammen om det her. Både for at vise, at det ikke kan være rigtigt, at vi år på år skal nøjes med en lappeløsning, men at vi rent faktisk vil det her. Men også for at støtte et kæmpegodt børneprojekt, siger Maria Lund Nielsen.

Samtidig med demonstrationen foran Christiansborg var der lignende bamsedemonstrationer flere steder i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mette glæder sig til at se sine kunder uden mundbind: - Mange gange har vi skullet sige 'undskyld, hvad siger du', og så bliver de irriterede

Annonce