Annonce
Melfar Posten

Lokale handler med omtanke: - Jeg har ikke haft så travlt med at skulle afsted første dag

Nanna Bisgaard fra Ejby er en af de lokale, som avisen mødte i gågaden i Middelfart mandag formiddag en uge efter, at mange butikker var genåbnet. Hun har bevidst valgt ikke at skynde sig af sted for at bytte julegaver. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Mandag var det en uge siden, mange af butikkerne i gågaden i Middelfart genåbnede efter flere måneders coronanedlukning. Det var nogle glade handlende, avisen mødte i den solbeskinnede gågade i Middelfart.

Middelfart: Efter mere end to måneders coronanedlukning kunne en lang række af butikkerne i Middelfarts gågade genåbne mandag 1. marts.

Her en uge efter den delvise genåbning gik vi på gaden for at høre de handlende, hvad de tænker om, at der igen er folk i gaden, og hvilke overvejelser, de har gjort sig, om at vende tilbage til butikkerne.

1 Dorthe Ahlmann

I gågaden mandag 8. marts mødte avisen Dorthe Ahlmann, der mener, vi har ændret holdning til det at gå i butikker. Foto: Jonathan Møller Nielsen

47-årige Dorthe Ahlmann fra Brenderup har i løbet af den første uge med åbne butikker været i gågaden to gange. Blandt andet for at bytte julegaver.

Hun fortæller, at hun bevidst har forsøgt at undgå de tidspunkter, hun tror, der er travlest.

- De åbnede mandag og jeg tog først ned og byttede onsdag, for jeg tænkte, at så har størstedelen af folk nok fået stillet lysten til at bytte, siger hun og fortæller, at hun også handler tidligt på dagen, så hun kan være med til at fordele antallet af kunder ud over dagen.

I coronatiden tror Dorthe Ahlmann i det hele taget, at vi har måttet ændre holdning til at handle.

- Du skal ikke sige, at det tager kun fem minutter at handle. For det kan man ikke. Og så i stedet for at blive sur over, at man bruger et kvarter ekstra på at handle, må man tage hjemmefra med den indstilling, at det tager den tid, det tager. Hvis vi skal stresse rundt, er det, vi laver de der dumheder, siger hun.

2 Nanna Bisgaard

Nanna Bisgaard havde mandag taget turen fra Ejby til Middelfart for at bytte julegaver sammen med sin søn Malthe. Det har været et bevidst valg for Nanna ikke at tage i gågaden på de mest travle tidspunkter. Foto: Jonathan Møller Nielsen

30-årige Nanna Bisgaard har mandag taget turen fra Ejby til Middelfart med sønnen Malthe. Det er første gang siden genåbningen af butikkerne, at hun er ude og handle i andet end detailhandlen.

- Det er julegavebytningen, som vi længe har ventet på. Det skal jo gøres, inden det er for sent, siger hun.

Men hun har valgt en mandag formiddag bevidst med tanke på, at der er færre mennesker i butikkerne. Af samme grund ilede hun heller ikke afsted på shopping i sidste uge, da butikkerne åbnede.

- Jeg har ikke haft så travlt med at skulle af sted første dag, for at der ikke skulle være alt for mange mennesker, siger hun.

3 Frank Pedersen

Frank Pedersen har savnet synet af folk i gågaden, så nu efter genåbningen af mange af butikkerne kan han glad gå ture gennem byen igen. Foto: Jonathan Møller Nielsen

63-årige Frank Pedersen kan mandag formiddag tage sin første spadseretur ned gennem en gågade med åbne butikker i det nye år.

Han har endnu ikke lagt varer i kurven, så for ham er de åbne døre i butikkerne mere et tegn på, at livet er kommet tilbage til midtbyen.

- Jeg nyder at se, når der er folk i gaderne, fordi det er vigtigt, vi holder vores by i gang, siger han.

Når han beslutter sig for at skulle ind og handle, er han forberedt på at gøre sin del for, at det foregår sikkert.

- Jeg har mit mundbind, og jeg spritter af i forretningerne. Plus at jeg mange gange har en flaske sprit i min lomme, så jo, jeg er meget opmærksom på, at vi skal holde vores sikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce