Annonce
Melfar Posten

Lokalt arkiv hylder Nørre Aaby Idrætsklub i fodboldudstilling

Svend Andersen (tv.), Ulla Andersen og Hans Jørgen Andersen er alle tre frivillige på det lokalhistoriske arkiv for Nørre Aaby, Udby og Føns i Rolund. Foto: Søren Gylling
Til åbent hus hos Nørre Aaby, Udby og Føns' Lokalhistoriske Arkiv lørdag stod den både på fremvisning af en ny udstilling i anledning af Nørre Aaby Idrætsklubs 90-års fødselsdag og af arkivets komplette samling af Middelfart Venstreblad.
Annonce

Rolund: Lørdag var der travlt på det lokalhistoriske arkiv i Rolund, der beretter om fortiden i både Nørre Aaby, Udby og Føns.

For det første blev Arkivernes Dag fejret med åbent hus, og for det andet var det lokale arkivs i alt otte frivillige klar med en ny udstilling om Nørre Aaby Idrætsklub i anledning af klubbens 90-års fødselsdag.

Her havde de fyldt en væg med opslagstavler med både avisudklip, fotografier, spillelister og sågar en tipskupon fra en kampdag i 1964.

- Det tager et par måneder at lave al den research, og det har været et stort puslespilsarbejde, fortæller Hans Jørgen Andersen, der er lokalhistoriker på arkivet.

Han har selv brugt en del tid på at tage fat i lokale for at høre, om de har ligget inde med noget til den historiske fodboldsamling, og her er der heldigvis mange, der er bidt på.

- Det her er vores allesammens historie, konstaterer Hans Jørgen Andersen.

Billeder og avisudklip fortæller frem til september næste år historien om Nørre Aabys nu 90 år gamle idrætsklub hos det lokalhistoriske arkiv i Rolund. Foto: Søren Gylling
Annonce

Fik det sidste bind

En af arkivets helt store samlinger består desuden af udgaver af Middelfart Venstreblad fra 1896 til 1988.

For nylig dukkede et nyt bind op, idet Martin Rasmussen fandt det på loftet hos sine forældre og kom forbi Fyens Stiftstidende og Melfar Postens redaktion med det.

Derfor kunne arkivet ved åbent hus-arrangementet nu fremvise en komplet samling af bladet til de fremmødte.

- Nu er det (det sidste bind, red.) kommet hjem, og det er vi utrolig glade for, siger Hans Jørgen Andersen.

Det lokalhistoriske arkiv i Rolund har den komplette samling af Middelfart Venstreblad fra 1896 til 1988. Det sidste bind fik de hjem, da en læser kom for at aflevere det på Melfar Postens redaktion i Havnegade. Foto: Søren Gylling
Hans Jørgen Andersen er frivillig lokalhistorier ved arkivet i Rolund. Det har han efterhånden været i 23 år. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce