Annonce
Melfar Posten

- Må vi godt kysse nu?: Kæmpestor mistelten skal pryde Nytorv frem til jul

Vagn Ove Hansen og hustruen Conni Hansen stillede sig op foran kameraet, så de første billeder af misteltenen kunne komme i hus. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Middelfart Handel og Brobygning Middelfart indviede fredag en enorm mistelten på Nytorv. Den skal være med til at skabe julestemning i december.

Middelfart: Hvorvidt det var Danmarks største mistelsten, som Brobygning Middelfart og handelsstandsforeningen ellers havde brystet sig af, da avisen blev inviteret, vides ikke med sikkerhed.

Ikke desto mindre var det en hele 110 kilo tung fyrre-udsmykning, som de to organisationer fredag fik hængt op på Nytorv og indviet med et lille gløgg-arrangement.

Marie-Louise Veber Paustian, der er formand for Middelfart Handel, forklarede, at misteltenen skal være med til at skabe julehygge i byen - og at håbet er, at den kan sikre Middelfart mere opmærksomhed fra julegaveshoppere fra andre egne, hvis borgerne er gode til at tage billeder under den Instagram-venlige dekoration og bruger de rette hashtags på deres sociale medier. Herunder #ilovemiddelfart.

Annonce

- Vi er jo ret mange her, der får lyst til at tage et billede. Og det lokker andre mennesker til, sagde hun.

Jan Munch fra Jan Munch Blomster har stået bag dekorationen af misteltenen på Nytorv. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

Et stort projekt

Nogle af dem, der valgte at stille sig op foran arrangørernes kamera med det samme, var Vagn Ove Hansen og hans hustru Conni Hansen.

- Må vi godt kysse nu?, lød det fra Vagn Ove Hansen, mens der blev knipset.

De var blevet opfordret til at komme forbi for at bakke op om tiltaget.

- Vi blev bare inviteret. Og Conni var ikke hjemme, så jeg sagde ja, fortalte Vagn Ove Hansen.

Misteltenen er blevet bragt til verden i et samarbejde mellem Bo Larsen, der har stået for konstruktionen, og Jan Munch, der har udtænkt dens udseende. Og de har begge brugt timevis på projektet.

- Jeg er nok den, der plejer at blive trukket ind, hvis mærkelige ting skal laves, fortalte Bo Larsen.

Foruden den kæmpestore mistelten er resten af Middelfarts gågade blevet fyldt op med pynt og lys, og årets juleby har afdelinger både på Torvet og på Nytorv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mette glæder sig til at se sine kunder uden mundbind: - Mange gange har vi skullet sige 'undskyld, hvad siger du', og så bliver de irriterede

Annonce