Annonce
Melfar Posten

Mødrehjælpen er klar med gratis hjælp: Men de mangler forældre med brug for den

Startpakker, som den Else Marie Rask Larsen, formand i Mødrehjælpen i Middelfart, viser frem, er gratis. Og intet tyder på, at de løber tør for dem lige foreløbig. Foto: Rasmus Henriksen
Mødrehjælpen er klar med hjælp til forældre i en sårbar situation, men efterspørgslen er ikke ret stor, hvilket vækker undren.
Annonce

Middelfart: Der er masser af hjælp at hente for forældre i en sårbar situation hos Mødrehjælpens lokale afdeling i Middelfart. Til gengæld kniber det med efterspørgslen efter den.

Det kan ellers lyde fristende med komplette fødselsdage med kagemænd, boller, juice og flag. Madaftener med socialt samvær og startpakker til nybagte forældre med alverdens tøj, tæpper og legetøj, som alt sammen er gratis. Alligevel går lokalafdelingen nu ud og efterspørger forældre i en sårbar situation med brug for den slags hjælp.

- Vi undrer os over, at der ikke er mere gang i den. Fordi vi hører i medierne, at folk mangler det ene og det andet og at deres penge er få. Det ser vi ikke i Middelfart, men de må jo være derude, det kan jo ikke passe, siger Jette Aamand, næstformand i Mødrehjælpen Middelfart.

I butikken er et bord fyldt med færdigpakkede ”startpakker” til henholdsvis drenge- og piger, hvor der er et gavekort inkluderet på 75 kroner til butikken. Selvom startpakkerne er gratis, står folk ikke i kø til dem.

- De seneste måneder er det gået i stå, og det er vi ærgerlige over, siger Else Marie Rask Larsen, formand i Mødrehjælpen i Middelfart.

Annonce

Tilbud til hele Kommunen

Jette Aamand, næstformand i Mødrehjælpen Middelfart (TV) arbejder ligesom Else Marie Rask Larsen, formand i Mødrehjælpen i Middelfart, helt gratis. Ingen af butikkens 30 frivillige får nogen form for løn. Den eneste udgift for Mødrehjælpens lokalafdeling er husleje, fortæller både formand og næstformand. Foto: Rasmus Henriksen

Mødrehjælpens butik ligger på Østergade 58, hvor der sælges alle tænkelige former for tøj til børn, ligesom der også eksempelvis er legetøj og udstyr til nybagte forældre. Alle er velkommen til at handle i butikken, hvor alt til salg er indleveret af gavmilde borgere. Overskuddet bruges på netværksskabende aktiviteter til familier i en sårbar situation.


- Vi undrer os over, at der ikke er mere gang i den. Fordi vi hører i medierne, at folk mangler det ene og det andet og at deres penge er få.

Jette Aamand, der er næstformand i Mødrehjælpen Middelfart.


Eksempelvis køber frivillige ind til, at alle interesserede forældre kan mødes i ulige uger om onsdagen fra 17-19.15 og lave mad sammen på Vestre Skole i Middelfart. Ud over et gratis måltid mad er håbet, at det også giver familier et bedre netværk. Heller ikke dette tilbud får telefonerne til at gløde hos Mødrehjælpen i Middelfart.

- Jeg har undret mig over, at der ikke er flere, der kommer her. Vi kunne godt tænke os, at der kom lidt flere, fordi det er meget de samme. Vi vil meget gerne have oplandet med, siger Jette Aamand.

Både hun og Else Marie Rask Larsen er åbne over for, at tilbuddet om gratis madaftener også rykkes til eksempelvis Ejby, hvis der er en frivillige i byen, der vil være tovholder, og der er familier i byen, der vil deltage. Ønsker man at bidrage på den ene eller anden måde til foreningen, eller har man brug for hjælp, er man meget velkommen til at tage kontakt til Mødrehjælpen Middelfart.

Udvalget er stort, og priserne er små i Mødrehjælpen Middelfart, hvor alle er velkomne til at komme og handle. Foto: Rasmus Henriksen
Er man god til eksempelvis at strikke, og ønsker man at hjælpe Mødrehjælpen i Middelfart, kan man komme og få en strikkeopskrift på noget, som man kan donere og som kan blive solgt i forretningen. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce