Annonce
Melfar Posten

Man kan godt gøre en forskel

Annonce

Begivenhederne disse år med klimaændringer og Coronavirus er måske et bevidsthedens ”wake up call”, så vi har mulighed for at komme helskindet over på den anden side, nu vi endnu engang er blevet sat på plads af naturen. Da man i starten blev opmærksom på klimaændringerne, at noget var galt, var fornægtelsen stor. Med vanlig langsommelighed blev flere og flere opmærksomme på tingenes tilstand, og villige til at ændre små ting, bare det ikke gik ud over dem selv.

Det samme var tilfældet i 60erne og 70erne. Meditation kom til Danmark fra østen. Kirken slog korsets tegn og medierne mistænkeliggjorde alle alternative tiltag. Nu ser man folkekirken forsøge sig med ”spaghetti meditation” og andet ”merchandise” for at holde firmaet kørende, da de har fundet ud af, at der måske er noget om snakken.

Med hensyn til krigsindustrien, ser man flere og flere borgere vågne op til erkendelsen af, at de seneste mange krige er forårsaget af magtmenneskers og kirkers egotrip, og intet har med befolkningernes ønsker eller krav at gøre.

Så måske er svaret en bevidsthedsændring, så vi kommer væk fra forbrugersamfundets rotteræs og lærer at hvile mere i os selv og den natur, der omgiver os. Alvoren og virkeligheden kryber langsomt nærmere, som når man i meditation, terapi eller på anden måde, pludselig får en erkendelse.

Jeg har mødt mange dejlige mennesker med stor bevidsthed og kærlighed for menneskeheden gennem mit nu 73 år lange liv, det vil jeg ikke gå ind på her, men det sidste års tid, har jeg sammen med en god ven arbejdet på et årshæfte for Ejby Kommunes lokalhistoriske Arkiv. Det handler om Duus Hansen brødrene fra Haare, og det har slået mig, hvor meget et enkelt eller to mennesker kan betyde for helheden, når de arbejder bevidst og helhjertet for samfundet. Når de sætter dem selv til side for helheden, selv i tilfælde, hvor deres liv kan være i fare. Hvordan de også samtidig, med begge ben solidt plantet på jorden og uden at gøre væsen af sig selv, har fået en fast plads i historien.

Det er måske det, vi alle skal til at bestræbe os på, hvis vi skal rode os ud af det kaos, vi har viklet os ind i. Være bevidste om vores valg hver dag til enhver tid. Coronavirussen klasker tingene lige op i ansigtet på os, som en våd karklud. Vi har ikke tid til at sige: ”Det går nok!” Vi behøver at sætte os selv til side for helheden og lade eksperterne og ikke politikerne fortælle os, hvad der er nødvendigt for Corona truslen, for klimaet, for biodiversiteten og for de mange unødige krige, der foregår i verden. Det skylder vi vores medmennesker, de generationer der er gået forud, og dem der kommer efter os. Og så skal vi holde hovedet koldt og ikke gå i panik.

Kald mig bare en ulidelig optimist, men jeg tror vi kan klare det.

Får du lyst til at høre om to spændende modstandsfolk under 2. Verdenskrig fra Vestfyn, der satte deres moral højere end loyaliteten i forhold til autoriteterne, så har du mulighed for det i Husby Forsamlingshus den 25. marts kl. 19.30, hvor dyrlæge Hans Kjeld Duus Hansens datter fortæller om sin far. Støtteforeningen for Ejby kommunes lokalhistoriske arkiv holder generalforsamling fra 19.00-19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce