Annonce
Melfar Posten

Massevis af input til butikslivet i Middelfart

Lene Lawaetz, direktør i Brobygning Middelfart, var sidste uge på skærmen, da avisen afholdt et digitalt læsermøde, hvor lokalredaktør Jan Bonde spurgte ind til, hvad de mange input skulle bruges til. Foto: Sofie Secher Karlsen.
Ny kampagne fra Brobygning Middelfart har fået folk til tasterne. Nu vil folkene fra handelslivet i Middelfart arbejde videre og tage kontakt til særligt en efterspurgt butikskæde.
Annonce

Middelfart: "Hvilken butik kunne du godt tænke dig kom til Middelfart?".

I sidste uge blev dét og andre lignende spørgsmål plastret på ikke færre end syv tomme butikslokaler i Middelfart midtby i en ny kampagne fra Brobygning Middelfart og erhvervsmægler Jan Hinnerskov.

Fem udlejere stiller de tomme ruder til rådighed, og da Fyens Stiftstidende og Melfar Posten på facebooksiden Vores Middelfart spurgte følgerne, hvad de savner af butikker i Middelfart, væltede det bogstaveligt ind med gode forslag og input.

Flere end 300 forskellige forslag kom på banen, og brobygningsdirektør Lene Lawaetz svarede efterfølgende på spørgsmål under et digitalt og direkte læsermøde på Vores Middelfart.

Middelfart Handel er en af parterne i Brobygning Middelfart, og citykonsulent Julie Kjeldbjerg er begejstret over det overvældende engagement blandt byens borgere.

- Dét, jeg læser allertydeligst i beskederne, er, at der er en stor kundegruppe, der rigtig gerne vil Middelfart. Interessen har været meget opløftende, lyder vurderingen fra citykonsulenten.

- Folk er ikke ligeglade med Middelfart. Der er en interesse, og det giver os en helt masse at arbejde videre med, supplerer citykonsulenten, der håber, at endnu flere bliver opmærksomme på at handle i de lokale butikker.

Julie Kjeldbjerg vil blandt andet opfordre medlemmerne af Middelfart Handel til at kigge de mange forslag og ønsker igennem for at se, om der er nogle huller i detailhandlen, som de eksisterende butikker kan udfylde.

Annonce

Vil kontakte Søstrene Grene

Middelfart Handel noterer sig, at butikkerne i forvejen generelt har et godt øje for, hvad der efterspørges, og citykonsulenten nævner blandt andre Kvickly, der i øjeblikket opruster på legetøj inden julehandlen, men er klar til at geare ned igen, hvis det lykkes at lokke en legetøjsbutik til Middelfart, efter BR drejede nøglen med udgangen af 2018.

Julie Kjeldbjerg har særligt lagt mærke til en kædebutik, som følgerne af avisens facebookside har meldt ind.

- Søstrene Grene går meget igen. Det er en butik, jeg ville ønske, vi kunne få til byen, men det er en koncern, som kan være svær at komme igennem til. Vi har prøvet det i flere år, og nu vi vil vise dem tråden (kommentarsporet på facebook,red), at det er noget, som middelfarterne efterspørger, siger Julie Kjeldbjerg.

Hun nævner, at Søstrene Grene tidligere har lavet beregninger på, at Middelfart er for lille en by til at slå sig ned i. Men det var før Nytorv stod færdig og kæder som H&M rykkede ind.

Annonce

Workshop på vej

Lene Lawaetz, direktør i Brobygning Middelfart, fortæller, at man ovenpå de mange input nu er i gang med et større analysearbejde.

Hun ønsker at komme bagom, hvorfor så mange ønsker eksempelvis en Søstrene Grene-butik til byen, og hvis det ikke lykkes at skaffe kædebutikken til Middelfart, om man i givet fald kan tænke i andre baner.

Direktøren har bemærket, at en del efterspørger et sted at købe små kreative ting, hvis man eksempelvis laver egne kort. Også et større udvalg af stof og papir er efterspurgt.

- Det viser lidt om, at mange i Middelfart laver noget kreativt selv. Er der en tendens i samfundet til, at man gerne vil arbejde med hænderne og udfolde sig kreativt? Det kan måske ikke bare afføde én, men måske flere forskellige butikker i Middelfart. Kunne Middelfart udvikle sig til et kreativt centrum for folk, der gør det selv, spørger Lene Lawaetz, der desuden har fået adskillige input på sin telefon.

Også forslag om en såkaldt tankesportsbutik, hvor man kombinerer spil, bøger, brætspil og teknologi, hvor man dyrker sport med tankerne, er indløbet til Brobygning Middelfart.

Samt en alternativ bagerbutik er på ønskelisten. Og en legetøjsbutik, som ikke bare er salg af legetøj, men hvor hele familien kan få en oplevelse sammen, er en af de mange bolde, som er kastet op i luften.

- Det åbner op for at tænke ud af boksen, hvor byens butikker kan arbejde sammen på nye måder. Det skal vi have en drøftelse af, siger Lene Lawaetz, der understreger, at flere butikker allerede er godt i gang med blandede koncepter.

Direktøren varsler, at der kan blive arbejdet videre med flere af idéerne på en workshop inden længe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Sådan får du dit budskab ud: Avisen inviterer igen til skrivekursus i byrådssalen - nu med en nyhed

Annonce