Annonce
Melfar Posten

Brandmand slår alarm efter sindssyg travlhed: - Vi håber flere vil lade deres ansatte hjælpe til på stationen

Den gode gamle mund til mund-metode viste sig at bære frugt, da Ejby Brandstation skulle finde nye frivillige til dagtimerne. Nu håber man, at det samme kan gøre sig gældende på stationen i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der er mere travlt på brandstationen i Middelfart, end der nogensinde har været. Men det betyder også, at der mangler brandmænd, som kan løbe, når alarmen lyder. Stationslederen håber, flere virksomheder vil lade deres ansatte hjælpe til som brandmænd.

Middelfart: Når først alarmen lyder på brandstation i Middelfart, kan det være et spørgsmål om minutter, der er afgørende for, hvor meget af et hus, der når at brænde ned til jorden, eller hvor længe motorvejen skal være lukket, før der er ryddet op efter et større udslip af brændstof fra en lastbil.

På stationen i Middelfart må der gå lige nøjagtigt fem minutter fra alarmen lyder, til den første bil skal være kørt ud af porten på Mandal Allé.

Jeg vil tro, at vi er omkring halvanden måned foran i forhold til sidste år. Vi har sindssygt travlt for tiden.

Peter Skott Carlsen, stationsleder

Men det kræver, at der står brandfolk klar til at smide alt, hvad de har i hænderne, hoppe i tøjet, sætte sig i brandbilen og køre afsted.

Annonce

Og de mangler.

De brandmænd, der skal sørge for, at vi kan føle os trygge ved, at der kommer hjælp, hvis vi en dag får brug for det, mangler.

Det betyder, at holdet i Middelfart lige nu løber ekstra stærkt for at kunne følge med. For med 79 udrykninger i løbet af årets første fire måneder, har der været væsentligt flere udrykninger i år, end der havde været sidste år på samme tid.

- Jeg vil tro, at vi er omkring halvanden måned foran i forhold til sidste år. Vi har sindssygt travlt for tiden. Bare i forrige uge kørte vi ud til otte udrykninger mod fem normalt på en uge, så der er travlt i butikken, siger Peter Skott Carlsen, der er stationsleder på brandstationen i Middelfart og fortsætter:

- I takt med at kommunen udvikler sig både erhvervs- og bosætningsmæssigt, sker der også bare flere uheld, som vi skal rykke ud til. Og fordi vi er en del af Trekant Brand, assisterer vi også ofte i Fredericia. Derudover hjælper vi også til i Ejby, da de kun har to køretøjer, mens vi har fire inklusiv en redningslift, så der er mange opgaver at rykke ud til.

Ingen krav til nyansatte

Og det har betydet, at stationslederen har været nødt til at gå på jagt efter flere brandmænd, men indtil videre uden held. For selv om det ikke kræver andet end en vis robusthed at kunne blive brandmænd, er der er alligevel et par ting, som gør, at det ikke er alle, der kan blive brandmand på stationen.

Stationen i Middelfart fungerer nemlig som en deltidsstation, hvilket betyder, at der ikke er nogen brandmænd på stationen, der er ansat på fuldtid. Samtlige 17 vagtforpligtede brandmænd har et job ved siden af. Og det er i stillinger som kontoransat, sygeplejerske, pedel og anlægsgartner.

Peter Skott Carlsen startede som stationsleder på brandstationen i Middelfart den 1. februar. Det er første gang, han skal på jagt efter nye brandfolk, men det er tredje gang på to år, at stationen mangler brandmænd. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Men det, der gør sig gældende for dem allesammen, er, at de bor eller arbejder inden for en forholdsvis lille radius af brandstationen, så de kan stå til rådighed inden for fem minutter - klar til at køre afsted. Og det gælder alle årets 365 dage.

- Man skal være forberedt på, at det kan være på konens fødselsdag, juleaften eller nytårsaften, man bliver nødt til at smutte fra, fordi alarmen lyder. Lige nu kan vi ikke dække et vagthold optimalt, så det betyder, at der enkelte, der bliver nødt til at tage lidt flere vagter, siger Peter Skott Carlsen og fortsætter:

- Vi ville meget gerne, hvis vi kunne ansætte i hvert fald to mere, så der kunne være lidt flere strenge at spille på. Lige nu er der ikke rigtig plads til sygdom eller lignende. Der er ikke nogen krav om, at man skal være uddannet brandmand eller have lastbilkørekort i forvejen. Det skal vi nok sørge for. Og der er også både plads til mænd og kvinder.

Annonce

Virksomheder skal hjælpe til

Men ligesom det kræver, at de nye brandmænd bor eller arbejder i nærheden, kræver det også, at virksomhederne er villige til at lade deres ansatte løbe, hvis først alarmen lyder. Og på det punkt tror, Peter Skott Carlsen, at det kan være sværere at skaffe brandmænd i dag end det har været tidligere.

- På de fleste arbejdspladser i dag har man jo ikke flere ansat, end man har brug for, så hvis der så pludselig er en, der er nødt til at løbe afsted, går det udover virksomhedens egen produktion. Men det er ikke hver dag, vi løber. Vi løber måske en dag om ugen i dagstimerne. Og ofte er vi tilbage efter to timer, så vi håber, at der er flere virksomheder, som vil lade deres ansatte hjælpe til på stationen.

Annonce
Melfar Posten

Kæmper fortsat for salg af værtshus: - Interessen har været meget begrænset

Annonce
Melfar Posten

Fortiden kigger frem under kommende boligkvarter: Her finder arkæologerne en manglende brik

Annonce
Melfar Posten

Knud fik hjertestop i armene på sin far, da han var to måneder gammel - var død i 16 minutter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindehøjtidelighed på Gals Klint

Melfar Posten

Sved på panden og dansetrin gav penge til kræftramte børn

Melfar Posten

Udflugt til Kerteminde

Melfar Posten

Kom til åben træning i Nørre Aaby Cykelklub

Melfar Posten

Skal du cykle med i Cykelløbet Fyen Rundt?

Melfar Posten

Livfuld pause i Udby Kirke

Melfar Posten

Vestfyns Kunstguide 2022 -2023 er lige på trapperne

Annonce