Annonce
Melfar Posten

Med fællesskab og gratis indmelding skal flere unge lokkes til golfbanerne

De sidste ti år har der været en generel faldende tendens i forhold til de unge golfmedlemmer i Danmark, fortæller Ole Høyer, formand for Juniorudvalget i Golfklubben Lillebælt. Derfor er det nødvendigt med en indsats målrettet de unge. Foto: Maj Petersen
Fortsat flere unge skal i den kommende sæson motiveres til at spille golf i Golfklubben Lillebælt. Det er i hvert fald visionen, fortæller formand for klubbens juniorudvalg, Ole Høyer.

Nordvestfyn: Flere og flere unge er kommet til Golfklubben Lillebælt de seneste år.

Da sæsonen sluttede i 2019, havde klubben 11 unge medlemmer mellem 10 og 17 år. Siden da er der kommet ekstra 16 til, og klubbens juniorafdeling tæller nu 27 medlemmer.

Det fortæller formand for klubbens juniorudvalg, Ole Høyer.

Annonce

I den kommende sæson håber han, at stadig flere unge vil vælge sportsgrenen, og til at hjælpe visionen på vej arrangerede han sammen med Juniorudvalget og juniorspillerne lørdag et Åbent Hus-arrangement, hvor børn og unge kunne komme og prøve kræfter med kølle og bold.

- Vi prøver at fange interessen hos de unge mellem otte og 17 år. For at de skal komme ud og dyrke en sportsgren, der giver kammeratskab, god motion og ikke mindst koncentration, siger han og uddyber, at der derfor er tænkt i flere tiltag, der skal få de unge ind på greenen.

- Alle dem, der melder sig ind i år, kan låne udstyr gratis hele året. De er også kontingentfrie, forklarer han og tilføjer, at der vil være et lille symbolsk beløb for at gøre dem til "legale" medlemmer af klubben.

Fællesskab i centrum

En del af indsatsen for at tiltrække unge medlemmer ligger hos Juniorudvalget, som Ole Høyer er formand for, og som ellers består af både spillere, juniorer og forældre.

Blandt andre Betina Ernst, der er mor til 14-årige Nikolaj Ernst, der spiller i klubben. Selv er hun ikke den store golfspiller, men hun er et stort foreningsmenneske, og at være frivillig i juniorudvalget er en måde hun kan støtte op om sin søns interesse.

- Jeg har en dreng, der rigtig gerne ville det her, og for mig er det rigtig vigtigt, at der er noget socialt og noget fællesskab, for ellers kan man sige, at golf godt kunne blive en enesport, siger hun og uddyber, at Juniorudvalgets opgaver primært er at stå for det praktiske bagved spillet.


For at de skal komme ud og dyrke en sportsgren, der giver kammeratskab, god motion og ikke mindst koncentration.

Ole Høyer


Men det handler også om at understøtte det sociale på holdet, blandt andet ved at arrangere træning om onsdagen, hvor det hyggelige sociale samvær er en del af programmet.

I vinters ville Juniorudvalget gerne have afholdt forskellige hygge-arrangementer for holdet, men med corona i luften har de måtte udskyde planerne til næste gang. Men netop det sociale er noget Betina Ernst tror, også vil kunne tiltrække flere unge.

- Vi har snakket om, at det måske netop handler om, at hvis vi får skabt mere fællesskab om det, hvis vi laver nogle fede arrangementer sammen eksempelvis at komme ud og prøver en ny bane, så tror jeg også, at det breder sig mere.

Med et forsamlingsforbud på 50 personer for udendørs idræt er det fortsat muligt for Golfklubben Lillebælt at holde træning for juniorerne. Onsdag den 7. april stod de alle klar til sæsonens første træning. Foto: Maj Petersen

I Golfklubben Lillebælt er der også tale om at satse mere på familiegolf, fordi det måske er nemmere at lokke både unge og ældre til golfbanerne, hvis det er et fælles projekt - og her er familien Ernst allerede foran.

Udover hendes ene søn spiller også Betina Ernsts mand, Kasper Ernst, i klubben. Det giver noget ekstra at snakke om over middagsbordet - og lidt sund konkurrence.

- Han (Nikolaj Ernst red.) har godt nok fået at vide, at hvis han slår sin far, så må han gå hjem, siger Kasper Ernst med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce